Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2019 o 17:03
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dobrodružné Stranger Things s inváziou mimozemšťanov? Netflix sa snaží opäť staviť na mladých hrdinov

Dobrodružné Stranger Things s inváziou mimozemšťanov? Netflix sa snaží opäť staviť na mladých hrdinov
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Letný tábor sa behom krátkej chvíle zmení na nebezpečné bojisko.

Pokojné leto štyroch hlavných postáv je v dobrodružnej sci-fi snímke Rim of the World prerušené náhlym útokom mimozemských síl. Keďže sa ale mladí hrdinovia v čase invázie nachádzali v letnom tábore, od rodičov ich delí poriadne veľká vzdialenosť. Nezostáva im teda nič iné, než sa spoľahnúť na seba navzájom.

Po príchode do neďalekého mesta sa stretávajú s jednotkou vojakov a neskôr obdržia kľúč, ktorý presne neurčeným spôsobom dokáže zastaviť mimozemského agresora. Osud sveta teda bude ležať v rukách troch mladých chlapcov a jedného dievčaťa. Tá však podľa všetkého bohužiaľ neoplýva žiadnymi nadprirodzenými schopnosťami, ako napríklad Eleven zo seriálu Stranger Things.

Netflix má rozbehnutých príliš veľa projektov, a tak je na jeho nízkorozpočtových snímkach veľmi ľahko spoznať, že vizuálne efekty nie sú to pravé orechové. Podobne nekvalitný zážitok z invázie mimozemšťanov sme z dôvodu nízkeho rozpočtu mohli sledovať aj v prípade veľmi slabého sci-fi Extincion (recenziu nájdeš tu).

Dúfajme teda, že sa tvorcovia budú snažiť vyhýbať ukážkam mimozemských lodí či nepriateľov a skôr sa zamerajú na dobrodružné aj humorné zážitky kľúčovej štvorky. Týmto spôsobom by sme si mohli užiť odľahčenú nenáročnú zábavu. V opačnom prípade však máme strach o výslednú kvalitu.

Film režíroval Joseph McGinty Nichol alias McG (Terminator Salvation, Charlieho anjeli) a scenár napísal Zack Stentz (Thor, X-Men: First Class). Rim of the World budeš môcť prostredníctvom Netflixu sledovať už od 24. mája (květen) 2019.

Dobrodružný Stranger Things s inváziou mimozemšťanov? Netflix sa snaží opäť staviť na mladých pubertiakov
Dobrodružný Stranger Things s inváziou mimozemšťanov? Netflix sa snaží opäť staviť na mladých pubertiakov Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia