Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2019, 18:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Tragédiu v ruskom lietadle mohlo prežiť viac ľudí, keby si ostatní nezachraňovali batožinu

ZAUJÍMAVOSTI TRAGÉDIA
Uložiť Uložené

Na fotografiách a videách máme možnosť vidieť, ako si zachránení z lietadla nesú aj svoje veci. Mrazivé svedectvo letušky môže byť ponaučením pre nás všetkých.

Ešte počas noci obletela svet tragická správa z Ruska, ktorá sa týkala núdzového pristátia lietadla lokálnej aerolinky Aeroflot. Podľa dostupných informácií sa stroj Suchoj Superjet 100 musel krátko po vzlete vrátiť späť na dráhu po tom, čo ho s najväčšou pravdepodobnosťou zasiahol blesk. 

Núdzové pristátie neprežilo 41 zo 78 ľudí na palube, keďže zadná časť lietadla začala horieť a pasažieri sa nestihli zachrániť. Teraz sa však dozvedáme aj ďalšie zaujímavosti. Portál HN zverejnil časť výpovede 34-ročnej letušky Tatiany Kasatkinovej, ktorá je hrdinkou v celom tomto prípade. 

Odporúčané
Video zachytáva hrozivé momenty počas núdzového pristátia priamo v lietadle: Zahynulo 41 zo 78 ľudí na palube Video zachytáva hrozivé momenty počas núdzového pristátia priamo v lietadle: Zahynulo 41 zo 78 ľudí na palube 6. mája 2019, 9:12

Otvorene hovorila o tom, ako vykopla predné dvere v lietadle, keďže tie núdzové už boli v plameňoch. Pasažieri sediaci v prednej časti sa však neriadili pokynmi, keďže začali zachraňovať svoju batožinu namiesto okamžitej evakuácie. Letuška hovorí aj o tom, ako ich doslova ťahala za goliere a jedného po druhom vytláčala na šmykľavku von z horiacej kopy kovu. 

V panike a neznalosti pravidiel v prípade nebezpečenstva sa teda niektorí pravdepodobne zachránili na úkor tých, ktorí sedeli v zadnej časti. Aj portál vesti.ru potvrdil, že niektorí cestujúci zostali uväznení, lebo ostatní zdržiavali evakuáciu vyberaním batožiny. 

Dôkazom sú tiež videá svedkov, ktorí natočili zachránených s taškami v rukách 

Podľa novinky.cz nejde o prvý taký prípad, niečo podobné sa už stalo napríklad v roku 2016 v Dubaji a v minulom roku v Chicagu. V dohľadnej dobe by mala prebehnúť aj štúdia k tejto problematike a taktiež by sme sa mali dočkať zavedenia vysokých pokút, dokonca až 250-tisíc dolárov pre pasažiera, ktorý by týmto spôsobom zdržiaval evakuáciu. 

Odporúčané
Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu 27. júna 2023, 9:00

Práve tento prípad z Ruska by mohol byť iniciátorom prísnejších pravidiel, resp. sankcií. V každom prípade sa však môžeme poučiť všetci a tým máme na mysli aj to, že úvodné pokyny letušiek pri vzlete sú naozaj dôležité a môžu zachraňovať životy

Domov
Zdieľať
Diskusia