Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2019, 11:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Prvý komerčný let bez plastov! Portugalská aerolinka sa odhodlala k fantastickému kroku

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Let z Lisabonu do Brazílie má skvelé prvenstvo.

V poslednej dobe už takmer z každého roho počúvame o škodlivosti plastov, no len málo veľkých spoločností sa skutočne odhodlá k nejakému kroku. Portugalská aerolinka je však úplne prvou, ktorá vykonala komerčný let bez použitia plastov.

Spoločnosť Hi Fly operuje najmä v Európe a Južnej Amerike a všetko plastové vybavenie nahradila omnoho ekologickejšími a trvácnejšími variantmi. Plastové nádoby a príbory boli vymenené za bambusové a iné nahraditeľné či recyklovateľné materiály.

Všetky obaly na jedlá, posteľné obliečky, koreniny či fľašky alebo plastové zubné kefky, sa nahromadia, a keď zarátame všetky lety, ročne je to až 350 kilogramov jednorázového plastového odpadu, čo spoločnosť jednoducho nemohla ďalej tolerovať.

Prvý komerčný let bez plastov! Portugalská aerolinka sa odhodlala k fantastickému kroku
Zdroj: Kamezukakofun

Prvý let spoločnosti Hi Fly bol na lietadle Airbus A340 na trase z Lisabonu do Brazílie a keďže spoločnosť prevádzkuje až 200 leteckých liniek, ide o veľký krok dopredu. Nepoužívať jednorázové plasty sa zaviazal napríklad Ryanair, no až od roku 2023, januárový let Hi Fly bol tak úplne prvý komerčný bez plastov.

Domov
Zdieľať
Diskusia