Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2018, 15:09
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

James McAvoy a Samuel L. Jackson vs. Bruce Willis! Superhrdinský thriller Glass vnadí ďalšími skvelými zábermi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Očakávaný thriller dorazí do našich kín budúci mesiac.

Už len menej ako mesiac nás delí od premiéry očakávaného thrilleru Glass od M. Night Shyamalana. Režisér v ňom nadviaže na svoju kultovú pecku Unbreakable z roku 2000 a tiež na thriller Split z roku 2016. Na Glass sa všetci v redakcii poriadne tešíme a držíme Shyamalanovi palce, aby sa mu tento návrat vydaril.

Zatiaľ však príliš nepochybujeme, pretože trailery sú naozaj lákavé. Zdá sa, že Shyamalan dodrží istú komornosť predchádzajúcich filmov. Film bude evidentne stáť na postavách a veľká časť príbehu sa bude odohrávať v prostredí psychiatrickej liečebne.

Práve tam sa stretnú David Dunn (Bruce Willis), Kevin/The Beast (James McAvoy) a Elijah Price/Mr. Glass (Samuel L. Jackson). Všetci traja sú pod dohľadom psychiatričky Ellie Staple (Sarah Paulson), ktorá je presvedčená, že trpia špecifickou psychickou poruchou a myslia si, že sú superhrdinovia, resp. superzločinci.

Mr. Glass má však v hlave desivý plán, ktorým chce svetu raz a navždy dokázať, že ľudia s výnimočnými schopnosťami naozaj existujú. A na nevinné ľudské životy sa nemieni príliš ohliadať. Vyššie priložený trailer zaujme najmä tým, že v ňom nájdeme niekoľko nových záberov. Inak ale potvrdzuje, že Shyamalan je očividne vo forme a v rukách drží sakramentsky silné karty.

Je pravdou, že majstrovský kus Unbreakable zrejme neprekoná (to by išlo asi naozaj ťažko, aj vzhľadom na nostalgiu v nemalom počte divákov), ale pokiaľ doručí rovnako kvalitný film ako Split, budeme nadmieru spokojní.

Dobrým znamením je aj to, že film má pod palcom producent Jason Blum, ktorý vie do kín poslať veľké finančné hity, ale zároveň si aj ustrážiť ich kvalitu (viď. napríklad Get Out či Whiplash). Vo vedľajších úlohách uvidíme aj Anyu Taylor-Joy, Charlayne Woodard, Spencera Treat Clarka a Adama David Thompsona. Do slovenských kín snímka zamieri 17. januára (leden) 2019.

Glass
Glass Zdroj: Universal Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia