Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2018 o 11:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V lietadle niekto zabudol ľudské srdce. Stroj sa vo vzduchu otočil a vrátil späť tam, odkiaľ vzlietol

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Ľudské srdce malo byť určené pre miestnu nemocnicu v Seattli.

Zrejme by si nečakal, že na palube tvojho komerčného letu by niekto mohol prevážať ľudské srdce. Napriek tomu zažilo 140 pasažierov letu Southwest 3606 z amerického Seattlu do Dallasu nezvyčajnú situáciu, keď im piloti po 90 minútach vo vzduchu oznámili nepríjemnú vec.

Na palube sa našlo ľudské srdce, samozrejme v špeciálne prispôsobenej nádobe, ktoré je zrejme určené na transplantáciu, a tak bude potrebné stroj okamžite otočiť a vrátiť sa naspäť do Seattlu.

Aj keď to znamenalo, že cestujúci zmeškajú svoje prestupné lety a domov či do práce prídu o dlhé hodiny neskôr, na palube nikto výrazne neprotestoval. Transplantácia nie je žiadna každodenná záležitosť.


Časť cestujúcich nechcela veriť tomu, že by sa srdce určené na transplantáciu mohlo prevážať na komerčnom lete. Samotná spoločnosť Southwest Airlines napokon vo vyhlásení všetko uviedla na správnu mieru. Vo vzduchu sa ku členom posádky dostala informácia, že v nákladnom priestore zostalo zabudnuté ľudské srdce určené pre miestnu nemocnicu v Seattli.

Odporúčané
Juraj pomáha Slovákom s kompenzáciami za zmeškané lety: Cestujúci nepoznajú svoje práva. Na meškaní môžu pekne zarobiť (Rozhovor) Juraj pomáha Slovákom s kompenzáciami za zmeškané lety: Cestujúci nepoznajú svoje práva. Na meškaní môžu pekne zarobiť (Rozhovor) 29. júna 2024 o 9:30

Lietadlo pritom absolvovalo predchádzajúci let zo Sacramentu do Seattlu, kde mala srdce vyzdvihnúť prepravná spoločnosť, ale niekto z jej zamestnancov tak neurobil a dôležitý orgán pokračoval aj s lietadlom do Dallasu. Srdce pritom nemožno uchovávať donekonečna, a tak piloti nemali na výber.

Ako sa ukázalo po návrate do Seattlu, srdce v skutočnosti nebolo určené na priamu transplantáciu, ale jeho jednotlivé súčasti boli vyžadované pri viacerých operáciách. Keby sa lietadlo neotočilo, niekoľkí pacienti by sa pravdepodobne dostali do ešte väčších zdravotných problémov.

Cestujúci z postihnutého letu neboli nadšení ani po návrate do Seattlu, pretože sa tam lietadlo pokazilo a do cieľovej destinácie v Dallase dorazili až s päťhodinovým meškaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia