Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 12:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ženy sa na protest vyzliekli pred Victoria's Secret. Žiadajú väčšiu diverzitu od všetkých značiek

MÓDA PROTEST VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Londýnska predajňa Victoria's Secret sa stala terčom protestov.

Značka Victoria's Secret pred pár dňami svetu slávnostne predstavila svoju tradičnú módnu prehliadku. Milióny mužov aj žien každoročne netrpezlivo očakávajú moment, keď záznam z prehliadky značka zverejní, avšak ako to už v posledných rokoch býva zvykom, ani teraz sa prehliadka nezaobišla bez kontroverzie. 

Aj my sme ťa nedávno informovali o vyjadreniach marketingového šéfa značky Eda Razeka, ktorý najskôr odmietol rozširovanie rozmanitosti na prehliadkach Victoria's Secret a ohradil sa aj proti komunite LGBTQ.

Transgender modelky podľa neho nemajú na Fashion Show miesto a aj keď sa neskôr ospravedlnil a pripustil, že aj tieto modelky môžu prísť na kasting, skonštatoval, že ako väčšina dievčat jednoducho neuspejú.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Love Disfigure (@love_disfigure),

Vyhlásenia nerozčúlili len anonymných užívateľov internetu, ale aj známu speváčku Halsey, ktorá si na módnej prehliadke zaspievala. Keďže šou natáčali už pred pár týždňami a vyhlásenia Razeka prišli až neskôr, Halsey situácia okomentovala tak, že pozíciu Victoria's Secret nemôže akceptovať a dištancuje sa od nej.

Odporúčané
VIDEO: Toto predchádzalo potýčke s Matovičom na proteste za práva transrodových ľudí. Pokojný pochod odrazu narušil konflikt VIDEO: Toto predchádzalo potýčke s Matovičom na proteste za práva transrodových ľudí. Pokojný pochod odrazu narušil konflikt 3. mája 2023, 14:01

Najvýraznejšie však na nedostatok rozmanitosti vo Victoria's Secret len pred pár hodinami upozornili ženy z iniciatívy Love Disfigure. Ženy s rôznymi postavami, výškou či farbou pleti prišli pred predajňu Victoria's Secret priamo na londýnskej Oxford Street, kde sa aj napriek nízkej teplote vyzliekli len do spodnej bielizne.

Chceli tak poukázať na to, že móda sa o rozmanitosť v našej spoločnosti nezaujíma. Vymysleli aj motto #FallenAngels, čím narážajú na anjelikov z Victoria's Secret, ktorí sa nemajú potrebu vyjadriť či dištancovať.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Love Disfigure (@love_disfigure),

Domov
Zdieľať
Diskusia