Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2018, 4:15
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Hakuna Matata! Leví kráľ ohlasuje svoj príchod ukážkou so Simbom plnou nostalgie a nezabudnuteľných scén

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Azda najočakávanejšie hrané spracovanie klasiky od Disney má konečne svoju prvú upútavku.

Leví kráľ z roku 1994 patrí medzi to najlepšie, čo nám animovaný žáner mohol do dnešného dňa priniesť. Osudový príbeh Simbu, ktorého zradný strýko Scar pripravil o otca Mufasu a následne malé levíča vyhnal z kráľovstva, je skrátka nezabudnuteľnou súčasťou kinematografie.

Disney si svoje rozhodnutie vytvoriť z animovaných klasík hrané filmy plní do poslednej bodky. Nie je to tak dávno, čo sa k nám dostal trailer na pripravovaného Dumba či slušne vyzerajúceho Aladina a jeho čarovnú lampu s tajomným džinom. 

Každý sme mali v detstve svoju obľúbenú Disneyovku a pokiaľ Leví kráľ bol práve tou tvojou, pri sledovaní nasledujúcej upútavky zacítiš silnú nostalgiu.


Musíme uznať, že zo všetkých troch pripravovaných projektov, vyzerá práve tento zatiaľ vizuálne najlepšie. Na základe traileru síce samozrejme nebudeme hodnotiť celý film, no spojenie tradičného CGI a klasických záberov v tomto konkrétnom prípade asi očarí aj toho najviac zarytého skeptika. 

Réžie filmu sa chopil Jon Favreau, ktorý je známy najmä prácou na prvých dvoch častiach Iron Mana (2008 a 2010) a taktiež na nedávnom spracovaní Knihy džunglí (2016), ktorá sa mu mimochodom veľmi vydarila (a zároveň aj štúdiu zarobila veľké peniaze). Scenár k snímke napísal Jeff Nathanson (Terminál, Muži v čiernom 3, Piráti Karibiku: Salazarova pomsta).

Pokiaľ si vo vyššie priloženom traileri spoznal hlas Mufasu, môžeme ti potvrdiť, že sa jeho dabovania opäť ujal legendárny James Earl Jones. Ďalej započuješ hlasy Donalda Glovera (postava Simbu), speváčky Beyoncé (Nala), Setha Rogena (Pumbaa), Billyho Eichnera (Timon), Chiwetela Ejiofora (Scar) či Keegana-Michael Keya (Kamarati).

Slovenská a česká premiéra je momentálne stanovená na 18. júla (červenec) 2019 a my sme už teraz zvedaví, aké dojmy v nás novodobý Leví kráľ zanechá. Ako sa ti pozdávala prvá ukážka? Splnila tvoje predstavy, alebo máš voči nej výhrady?

Domov
Zdieľať
Diskusia