Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2018, 14:05
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Južnej Kórei zavreli psí bitúnok, ktorý zásoboval takmer celú krajinu. Ročne sa tam zje asi 100 000 psov

ZAUJÍMAVOSTI JUŽNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

V Ázii je konzumácia psov stále veľmi bežná.

Nejde o štandard medzi všetkými obyvateľmi Južnej Kórey, no i tak je to pre mnohých ľudí úplne bežné. Konzumácia psov je v Ázii stále reálnou vecou a mnoho ľudí toto mäso stále považuje za skvelú pochúťku. V Južnej Kórei i iných krajinách dochádza k častým krádežiam psov, ktorí následne končia v reštauráciách.

Existujú dokonca zločinecké skupiny, ktoré odchytávajú domácich psov a následne ich predávajú ďalej. I tak však ide o menšinovú záležitosť, len asi 30 % Juhokórejčanov konzumuje psie mäso. Naopak, 40 % ľudí si myslí, že by to malo byť zakázané.

Samozrejme, biznis so psím mäsom sa robí aj legálnou cestou, aj keď bitúnok, o ktorom je dnes reč, nie je najlepším príkladom, keďže ho zatvárajú kvôli veľkým prešľapom.

Juhokórejský trh práve utrpel obrovskú ranu, pretože sa krajina rozhodla zavrieť kľúčový komplex bitúnkov Taepyeong-dong v meste Seongnam, ktorý mäso distribuoval do väčšiny severných a stredných častí Južnej Kórey. Väčšina reštaurácií v celej krajine získavala mäso práve z tohto bitúnku.

ilustračné foto

V Južnej Kórei zavreli psí bitúnok, ktorý zásoboval takmer celú krajinu. Ročne sa tam zje asi 100 000 psov
Zdroj: Chung Sung-Jun/Getty Images

Tam však používali nezákonné a nehumánne metódy – psy zabíjal elektrickým prúdom, a to pred očami ostatných zvierat. V priestore navyše ležali nehygienicky pohodené kusy psieho mäsa, preto sa krajina rozhodla aj pod tlakom zahraničných organizácií bitúnok zavrieť. Priestory sa zrekonštrujú a na mieste vznikne park.

Domov
Zdieľať
Diskusia