Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2018, 14:55
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zem skákala aj meter do výšky. Znepokojujúce video z Kanady ukazuje záhadný fenomén, v ktorom les akoby dýchal

ZAUJÍMAVOSTI KANADA
Uložiť Uložené

V kanadskom lese to bolo poriadne drsné.

Internetom sa momentálne šíri virálne video, kde sa časť lesa správa poriadne zvláštne. Jeho autorom je muž, ktorý navštívil bližšie nešpecifikovaný les v kanadskom Quebecu, pričom videl niečo poriadne znepokojujúce.


Časť zeme akoby dýchala – pôda v pravidelných intervaloch „vyskakovala“ aj meter do výšky, spolu so stromami, machom či spadnutými konárikmi. V danej situácii by sme asi aj my spanikárili, no magazín TIME sa spojil s meteorológom, ktorý každého uisťuje, že ide o prirodzený, aj keď poriadne nezvyčajný jav.

Ako odborník Mark Sirois vysvetľuje, na videu sú poveternostné podmienky dosť tvrdé a v pozadí extrémne fúka. Vietor je natoľko silný, že hádže končekmi stromov. Hybnosť sa presúva až ku koreňom a v podstate môžeme povedať, že silný vietor doslova vyťahuje stromy zo zeme.

Tie sa však vo videu nedajú a spolu so sebou ťahajú aj okolitú zem, keďže sú zakorenené naozaj hlboko a v komplikovanej machovej štruktúre. Aj napriek tomu, že to na videu vyzerá, akoby zem dýchala, všetko je zapríčinené silnými vzduchovými prúdmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia