Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2018, 9:35
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Prežije ten rýchlejší a kolosálnejší. V Mortal Engines od tvorcov Pána prsteňov sa totiž navzájom požierajú mestá na kolesách

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štúdio Universal Pictures konečne zverejnilo ďalší nový trailer k nadchádzajúcej snímke Mortal Engines, ktorá aj tentokrát ohuruje najmä veľkoleposťou lákavého fiktívneho sveta.

Ak by ste sa ľudí opýtali, na ktoré očakávané filmy sa do konca tohto roka tešia najviac, pravdepodobne by sa najviac opakovali projekty, ako Halloween, Creed 2, Bumblebee či pokračovanie Fantastických zverov.

Je preto trochu škoda, že sa zabúda napríklad na nadchádzajúce sci-fi/fantasy s názvom Mortal Engines, za ktorým stoja tvorcovia trilógií Pán prsteňov a Hobit, a to najmä Christian Rivers spoločne s Peterom Jacksonom.

Je síce pravdou, že doposiaľ zverejnené ukážky nespôsobili žiadny veľký divácky ošiaľ, predstavili však obrovský a nový post-apokalyptický svet, ktorý má potenciál a mohol by na veľkých plátnach poriadne prekvapiť.

Prežije ten rýchlejší a kolosálnejší. V Mortal Engines od tvorcov Pána prsteňov sa totiž navzájom požierajú mestá na kolesách
Zdroj: Universal Pictures

Samotný príbeh nám ukáže civilizáciu zničenú kataklizmickou udalosťou, kvôli ktorej sa museli ľudia prispôsobiť novému spôsobu života. Po Zemi sa teraz celé mestá presúvajú na kolesách, pričom tie väčšie doslova požierajú menšie.

A v tomto svete sa stretneme s obyvateľom Londýna Tomom Natsworthym (Robert Sheehan), ktorý sa po stretnutí s utečenkyňou Hester Shaw (Hera Hilmar) ocitne v boji o vlastné prežitie.

Postavy plné protikladov, ktorých osudy sa nikdy nemali stretnúť, tak vytvoria nečakané spojenectvo s potenciálom zmeniť budúcnosť sveta. A dnes si to všetko môžeme po dlhšej odmlke pripomenúť v ďalšom čerstvom traileri.

A ten dnes okrem ďalších doposiaľ nevidených záberov odhaľuje tiež viaceré príbehové detaily, vďaka ktorým spoznávame napríklad aj hlavnú motiváciu ústrednej hrdinky.

Najviac pozornosti však na seba aj tak strhávajú práve kolosálne pohyblivé mestá, pričom medzi nimi jasne dominuje majestátny Londýn. Ako sa ale ukázalo, akcia sa presunie aj do vzduchu, takže by sme sa mohli dočkať naozaj skvelých momentov.

Po prvom krátkom teaseri tak ide o ďalšiu slušnú ukážku a my sme už naozaj zvedaví, čo všetko si na nás tvorcovia v kinosálach prichystajú. Treba ale pripomenúť, že ide o Riversov celovečerný debut, takže mierne obavy divákov sú určite na mieste.

Prežije ten rýchlejší a kolosálnejší. V Mortal Engines od tvorcov Pána prsteňov sa totiž navzájom požierajú mestá na kolesách
Zdroj: Universal Pictures

Režíruje už vyššie spomínaný Christian Rivers (dlhoročný priateľ a spolupracovník Petera Jacksona) a o scenár sa postaralo známe trio tvorené Fran Walsh, Philippou Boyens a samotným Jacksonom (Pán prsteňov, Hobit).

Čo sa hereckého obsadenia týka, tak okrem ústrednej dvojice uvidíme aj hercov, ako Hugo Weaving, Jihae, Stephen Lang, Ronan Raftery, Leila George či Patrick Malahide.

Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 6. decembra (prosinec) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť ešte viac, vstúpte do tohto vlákna. Ako sa vám pozdáva najnovší trailer? Tešíte sa na film, alebo ostávate zatiaľ skeptickí?

Domov
Zdieľať
Diskusia