Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2018, 15:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Futbaloví fanúšikovia na zápase protestovali proti e-sportom. Na ihrisku skončili ovládač či desiatky tenisových loptičiek

ŠPORT FIFA FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Švajčiarski futbaloví fanúšikovia bojujú proti elektronickým športom v ich tímoch.

Elektronické športy sú čoraz populárnejšie, no nie každý je z tohto vývoja nadšený. Futbal je napríklad jeden zo svetov, na ktorý svet e-sportov pomerne vplýva. Populárna hra FIFA je totiž jedným z najčastejších titulov vyskytujúcich sa na turnajoch a v hre veľakrát býva poriadna kopa peňazí.

Niektoré futbalové kluby tak už majú aj svoje FIFA divízie a švajčiarsky FC Bazilej nie je žiadnou výnimkou. Tamojší ultras sú však presvedčení o tom, že konzolová hra len odoberá pozornosť od športu, ktorému by sa malo vedenie venovať na sto percent. Kluby by mali v prvom rade investovať do reálneho športu.

Počas zápasu Bazileja s Young Boys Bern v švajčiarskej superlige tak zápas prerušili hlasným protestom. V tribúnach sa zjavilo niekoľko protestujúcich plagátov, vrátane gigantického pause symbolu. 

Nahnevaní ultras na plochu niekoľko minút hádzali tenisové loptičky kričiac protestné heslá. pričom na trávniku pristál aj PS4 ovládač v hodnote niekoľkých desiatok eur. Do protestu pritom boli zapojené obe strany, futbalový klub z Bernu totiž nahlas zvažuje zapojenie sa do FIFA scény, čo sa mnohým Švajčiarom ani náhodou nepáči.

Domov
Zdieľať
Diskusia