Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2018, 17:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Tešíš sa, že sa na Slovensku trochu ochladilo? V Antarktíde namerali -82,4 °C

ZAUJÍMAVOSTI ANTARKTÍDA
Uložiť Uložené

Nejde však o svetový rekord. Absolútne najnižšiu teplotu (-89,2 °C) namerali na rovnakom mieste 21. júla 1983.

Teplotné extrémy sú na našej planéte aktuálnym trendom, ktorý trápi už aj Slovensko. Máme za sebou tropické leto, ktoré si suverénne najviac užili firmy predávajúce klimatizácie a všetko nasvedčuje tomu, že to bude v ďalších rokoch len horšie. Na zemi sú však aj miesta, kde majú opačný problém. Zatiaľ čo si my užívame koniec leta, na ruskej polárnej stanici Vostok v Antarktíde včera namerali mrazivých -82,4 °C.

Na Facebooku o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav. Zároveň dodáva, že absolútne oficiálne nameraná najnižšia teplota vzduchu na povrchu našej planéty má hodnotu -89,2 °C a bola zaznamenaná na rovnakom mieste 21. júla 1983.

Do komentárov nám daj pokojne vedieť, či radšej nadávaš, že ti je veľmi teplo alebo veľmi zima. Alebo patríš spoločne s nami do tej najväčšej skupiny, ktorá frfle aj v lete aj v zime. 

Tešíš sa, že sa na Slovensku trochu ochladilo? V Antarktíde namerali -82,4 °C
Domov
Zdieľať
Diskusia