Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2018, 20:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Filmové spracovanie Karikovej Trhliny odhaľuje prvé skrvavené telá. Aké tajomstvá skrýva záhadné pohorie Tribeč?

FILMY A SERIÁLY TRHLINA
Uložiť Uložené

Autor V tieni mafie si vo svojom mysterióznom románe posvietil na pohorie, ktoré s obľubou pohlcuje nič netušiacich návštevníkov.

TV JOJ sa rozhodla v trojdielnej filmovej minisérii Trhlina divákov poriadne vystrašiť. Príbeh tajuplného románu od Jozefa Kariku, z ktorej filmového spracovanie rovnomennej minisérie Trhlina vychádza, sa bude zaoberať veľkou záhadou slovenských vrchov.

Kľúčovú postavu Igora si v Trhline zahrá divadelný herec Matej Marušin. Ten sa ponorí do záznamov psychiatrického pacienta, ktorému nebezpečné slovenské pohorie Tribeč zanechalo vrásky na tele i duši.


Jeho prípad nie je však jediným, a preto sa Igor s priateľkou Miou, skepticky zmýšľajúcim Dávidom a konšpirátorom Andrejom vydávajú do tribečských lesov. Ich expedícia sa ale končí tragicky.


Minisériu Trhlina režíroval Peter Bebjak (Čistič, Čiara) a okrem Mateja Marušina nás čakajú herci, ako Tomáš Mischura, Jaroslav Mottl, Mária Havranová, Tomáš Maštalír a ďalší.

Ucelená filmová podoba minisérie Trhlina sa do našich kín dostane 24. januára (leden) 2019. Neskôr ju diváci budú môcť samozrejme vidieť aj prostredníctvom TV JOJ.

Nižšie priložené ukážky s komentárom Tomáša Maštalíra navodzujú desivú atmosféru na štýl dokumentárneho seriálu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006). Aj vám behá z jeho slov mráz po chrbte?



Domov
Zdieľať
Diskusia