Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2018, 11:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Aj Zemplínska Šírava sa premieňa na nechutné smetisko. Slováci si očividne nevedia vážiť svoje okolie

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenskí rekreanti si prostredníctvom pláží pri Zemplínskej Šírave urobili krásnu vizitku.

Ani nie pred týždňom rezonoval v slovenských médiách blog Adama Berku, ktorý sa s kamarátom vybral na výlet ku Šútovskému jazeru a namiesto prírodného raja na zemi tam objavil rozľahlé smetisko.

Televízia Markíza očividne zaznamenala blog s autentickým fotografiami a vybrala sa na obhliadku pláží pri Zemplínskej Šírave. Naša populárna vodná plocha pochopiteľne v lete láka tisíce návštevníkov, ale Slováci očividne nevedia, ako sa starať o svoje životné prostredie aj po tom, čo časť z neho o pár hodín prestanú využívať.

Ako informujú úradníci, množstvo pláží pri vodnej nádrži nie je oficiálne určených na rekreáciu, takže neexistuje nikto, kto by tam chodieval udržiavať poriadok a čistotu.

Aj Zemplínska Šírava sa premieňa na nechutné smetisko. Slováci si očividne nevedia vážiť svoje okolie
Zdroj: Jozef Kotulič

Slováci preto situáciu zneužívajú do takej miery, že neoficiálne pláže síce navštevujú, avšak zanechávajú za sebou hromadu odpadkov a človek by si v niektorých chvíľach myslel, že sa nenachádza pri brehoch obľúbenej vodnej nádrže, ale na obyčajnom smetisku.

Na pláže sa z času na čas chodievajú pozrieť aj policajti, lenže muži zákona samozrejme nemôžu tráviť kontrolovaním ľudí pri vode celé svoje dni, a tak tam neprispôsobiví návštevníci postupne premieňajú malebnú prírodu na pláže plné odpadkov.

Nepoupratujú po sebe a nechávajú tam všetko možné od potravín, cez obaly až po kusy doplnkov na stanovanie.

Celú reportáž nájdeš na stránke televízie Markíza.

Aj Zemplínska Šírava sa premieňa na nechutné smetisko. Slováci si očividne nevedia vážiť svoje okolie
Zdroj: Televízia Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia