Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2018, 19:15
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Chodník korunami stromov nájdeš aj v Rakúsku. Zo samotného vrcholu je bezkonkurenčný výhľad na malebné jazero

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Na rakúsky chodník korunami stromov sa môžeš vyviezť lanovkou.

Rakúsky región Salzkammergut od minulého roku ukrýva veľké lákadlo, ktoré momentálne spôsobuje turistický ošiaľ aj na Slovensku. Chodník korunami stromov funguje v Bachledovej doline a podobnú vyhliadku otvorili aj nad Bojnicami, odkiaľ máš šancu pokochať sa nielen miestnym zámkom, ale neujde ti ani široké okolie.

Rakúšania však nechodia do Bojníc. Navštevujú chodník korunami stromov na vrchu Grunberf. Cesta na vrch nie je jednoduchá, o čom svedčí fakt, že na samotný vrchol vedie lanovka.

Keby si sa chcel z vyhliadky pokochať bez príliš veľkého úsilia, pokojne môžeš zaplatiť takmer 30 eur za lanovku, ktorá ťa vyvezie až pred vstup, a potom už len prejsť cez 1500 metrov dlhý a 21 metrov vysoký chodník.

Lacnejšia alternatíva spočíva v tom, že na vrchol Grunberf prídeš po vlastných či na bicykli, a ušetríš tak hromadu peňazí, pretože vstup na samotný chodník stojí 11 eur.

Aj keď slovenské chodníky a vyhliadky ponúkajú vynikajúce výhľady na panorámu Tatier či Bojníc, rakúsky chodník zrejme vďaka svojej scenérii vyhráva.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev 19. marca 2024, 11:00

Z najvyššieho bodu môžeš sledovať nádherné jazero Traunsee, ktoré sa tiahne medzi vysokými horami, aj keď samotné Alpy by si tam hľadal ťažko. Región Salzakmmergut neleží pri Slovensku, takže na krátky výlet nebude stačiť, ale cesta ku chodníku z nášho hlavného mesta by ti trvala približne 3 hodiny, čo je nie najhoršie.

Domov
Zdieľať
Diskusia