Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2018, 13:00
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Reselleri si dokážu zarobiť aj 7-tisíc eur za jeden pár tenisiek. Ktoré z nich majú momentálne najväčšiu hodnotu?

MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Prinášame ti zoznam 10 najdrahších tenisiek z resellu za druhý štvrťrok 2018.

Biznis s obuvou bol v rámci módy odjakživa jeden z najvýnosnejších. Tento fakt si uvedomujú aj mnohí mladí reselleri u nás, no ešte viac tí zahraniční. Tenisková horúčka nielenže postihla celý svet, ale aj ekonomiku. Stále viac rozvíjajúca sa resellerská komunita si v Spojených štátoch ročne privyrába milióny dolárov predajom vzácnych a drahých kúskov za ešte vyššiu cenu. Najviac sa predávajú cenné a limitované tenisky, ktoré v obchodoch bežne rozhodne nezoženieš.

Už v prvom štvrťroku sme ti priniesli zoznam 10 najvzácnejších tenisiek, ktoré pravidelne zostavuje portál Highsnobiety v spolupráci s resellerským domom StockX a s ich zozbieranými údajmi založenými na predajnej aktivite. Tabuľka však po pár mesiacoch prešla badateľnými zmenami a momentálne ceny dosiahli rekordné maximum v rámci roka 2018. O ilustrácie sa už tradične postaral britský grafický dizajnér Dan Freebairn.

Prinášame ti prehľad z druhého štvrťroku 2018 (od 1. apríla až po 30. jún) s údajmi od StockX:

Reselleri si dokážu zarobiť aj 7-tisíc eur za jeden pár tenisiek. Ktoré z nich majú momentálne najväčšiu hodnotu?
Zdroj: Dan Freebairn

Úplne najhodnotnejšou za posledné tri mesiace sa stala populárna kolaborácia NMD HU medzi značkou adidas a spevákom Pharellom Williamsom. Konkrétne ide o unikátny model China Pack verzia Gold, o ktorom sa hovorilo, že počet všetkých vyrobených je limitovaný na 300 párov a sprístupnený mal byť len rodine a známym oboch strán. Prvé miesto si tenisky obhájili s cenovkou neuveriteľných 7817 amerických dolárov (cca 6740 eur).

Odporúčané
TOP 10 tenisiek s metalickými prvkami, ktoré sú horúcim hitom. Siahni po modeloch New Balance, Asics alebo Golden Goose TOP 10 tenisiek s metalickými prvkami, ktoré sú horúcim hitom. Siahni po modeloch New Balance, Asics alebo Golden Goose 24. apríla 2024, 15:30

Hneď na druhej priečke sa umiestnila úplne rovnaká spolupráca, no tentokrát ide o model N.E.R.D Homecoming s hodnotou 2079 dolárov (cca 1800 eur). Tretie bronzové miesto patrí kooperácií talianskeho módneho domu Versace s americkým raperom 2 Chainzom. Milánsky gigant a Tity Boi dokázali dokonca obhájiť hneď štyri priečky v tabuľke (rovnako tak štvrté, šieste a siedme miesto).

V zozname najcennejších tenisiek, ktoré najviac zasiahli resellerský trh a priniesli najvyšší zisk taktiež nájdeš aj biele a červeno-čierne Balenciaga Triple či adidas x SNS Consortium 4D. Čo by to však bolo za tabuľku drahých sneakers, keby sa tam neobjavila aj nejaká "Virgilovka". Tentokrát ale až na poslednom mieste, konkrétne pár Off-White x Converse Chuck Taylor All-Star.

Top 10 tenisiek podľa podielu na trhu z druhého štvrťroku 2018:

Reselleri si dokážu zarobiť aj 7-tisíc eur za jeden pár tenisiek. Ktoré z nich majú momentálne najväčšiu hodnotu?
Zdroj: Dan Freebairn

Domov
Zdieľať
Diskusia