Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2018, 21:52
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

1500 eur za tenisky. Reselleri si vedia zarobiť slušné peniaze, ktoré páry sa im tento rok oplatilo predávať najviac?

MÓDA
Uložiť Uložené

Prinášame ti zoznam 10 najcennejších a najdrahších tenisiek z resellu za prvý štvrťrok 2018. Bol by si ochotný za niektoré z nich zaplatiť požadovanú sumu?

Tenisková horúčka nielenže postihla celý svet, ale aj ekonomiku. Rozvíjajúca sa komunita resellerov si v USA privyrába milióny dolárov ročne tým, že predáva vzácne a drahé kúsky za ešte vyššiu cenu. Najviac sa predávajú cenné a limitované tenisky, ktoré v obchodoch bežne určite nezoženieš.

Highsnobiety zostavilo v spolupráci s resellerským domom StockX a ich zozbieranými údajmi tabuľku s 10 najvzácnejšími teniskami, predávanými doposiaľ za tento rok za najvyššiu sumu. Ilustrácie zostavil Dan Freebairn a spoločne poskytli podrobný zoznam najcennejších tenisiek, ktoré najviac zasiahli resellerský trh a priniesli najvyšší zisk.

Prinášame ti prehľad z prvého štvrťroku 2018 (od 1. januára až po 31. marec) s údajmi založenými na predajnej aktivite StockX.

1500 eur za tenisky. Reselleri si vedia zarobiť slušné peniaze, ktoré páry sa im tento rok oplatilo predávať najviac?
Zdroj: Titelmedia / Dan Freebairn

Prvé v tabuľke biele Air Jordan 1 Off-White od Virgila Abloha boli vydané 3. marca 2018. Väčšina nadšencov ich release považovala za jeden z najočakávanejších, čo sa tenisiek týka. Najvyššia predajná cena z prvého štvrťroka 2018 v hodnote 1 771 amerických dolárov na StockX patrí bielej colourway, zatiaľ čo obdobná verzia tenisiek od Virgila sa umiestnila na šiestom mieste na zozname. Abloh tiež získal 10. miesto pre svoje exkluzívne Air Force 1 Moma.

Na druhom mieste sa umiestnil model Y-3 Runner 4D s medzipodrážkou Futurecraft. Ich počet bol obmedzený len na niekoľko stoviek párov po celom svete a predali sa v priemere za 1,744 dolárov na StockX. Tenisky mali release len niekoľko týždňov po predstavení modelu Y-3 FW18 v Paríži, kde mali svoj prvý debut na móle.

Ostatné tenisky na zozname sú taktiež limitované a exkluzívne, ako aj “Seoul” Air Jordan 3 umiestnené na 3. mieste, ktoré boli vydané iba v Kórei, takisto ako aj Nike “Ray Gun” Kyrie 3 zo siedmeho miesta v tabuľke spoločne s releasom Adidasov NMD R1 Hender Scheme z piatej priečky.

Top 10 tenisiek podľa podielu na trhu: (Jordany začali tento rok silno)

1500 eur za tenisky. Reselleri si vedia zarobiť slušné peniaze, ktoré páry sa im tento rok oplatilo predávať najviac?
Zdroj: Titelmedia / Dan Freebairn
Domov
Zdieľať
Diskusia