Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2018, 9:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Deti na festivale čmárali po poníkovi, ktorý musel celý deň stáť na mieste, zatiaľ čo rodičia sa len prizerali

ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

Rodinný festival si v Českej republike zrejme predstavujú inak ako väčšina z nás.

V susednom Česku sa pred pár dňami odohrával festival Blue Style Prima Fest. Na prvý pohľad nevinný rodinný festival vyvolal vlnu protestov na Facebooku po tom, čo sa na sociálnej sieti objavili fotografie zo sekcie, kde sa mohli deti stretnúť s poníkom. Nie je nič zlé na tom, aby si deti budovali vzťah ku zvieratám už odmalička, lenže poník na festivale určite nebol z detských aktivít nadšený.

Facebooková stránka Stop týraní zvířat upozornila vo svojom príspevku na to, že poník celý deň stojí na jednom mieste a deti ho majú šancu počmárať farbami tak, ako sa im zapáči. Stránke poslala fotky znechutená návštevníčka festivalu, ktorá nechcela veriť vlastným očiam.

Viac ako 4-tisíc ľudí príspevok zdieľalo a televízia Prima ako spoluorganizátor festivalu sa stala terčom veľkého množstva kritických komentárov. Ľudia označovali televíziu za súčasť týrania zvierat a nadávali aj rodičom detí, ktorí sa len prizerali na to, ako ich ratolesti kreslia po živom zvierati bez možnosti zareagovať.

Televízia na kritiku reagovala vyhlásením, kde uviedla, že na maľovanie boli použité výlučne potravinárske farby, takže poník nemal žiadnu ujmu na zdraví a zdieľala aj jeho fotografiu, na ktorej sú už čmáranice umyté. Nezáleží však na tom, akými farbami poníka pokreslili, čo očividne pochopila aj televízia, pretože sa vraj podobných aktivít v budúcnosti vyvaruje.

Domov
Zdieľať
Diskusia