Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2018, 11:40
Čas čítania 0:00
Sona O.

Google zverejnil zoznam najpoužívanejších hesiel. Nájdeš tam aj to svoje?

TECH GOOGLE HACKERI
Uložiť Uložené

Je čas na to, aby si si zmenil heslo? Google odhalil, ktoré sú tie najpoužívanejšie.

Snažíš sa mať nepriestrelné heslo, ktoré má aspoň 20 znakov alebo používaš prvú vec, čo ti napadne a to v každom jednom účte? Všetci vieme, aká je ochrana osobných dát dôležitá, no tvorbu hesla často odflákneme a spoliehame sa na to, že pre nikoho nie sme natoľko zaujímaví, aby nám hackoval účty. Aké heslá používame najčastejšie?

Google zverejnil zoznam najpoužívanejších hesiel. Nájdeš tam aj to svoje?
Zdroj: Psyomjesus - Wikimedia

Najviac sa objavujú slová, ktoré nejako súvisia s láskou a partnerským životom, veľa používame aj značky, obľúbených hudobníkov, filmy či futbalové kluby

Z kategórie láska používame ako heslo najkrajšiu frázu "milujemťa", hneď po nej však nasleduje "f***you" a "k***t". Vyznania sa striedajú s nadávkami, do top 10 sa dostalo aj "milujemsa", "krása" či "láskaláska". Medzi tie horšie frázy patrí; "neznášam ťa", "h**no" aj "poj*b sa". Áno toto všetko ľudia používajú ako svoje heslá.

Obľúbenými značkami, ktoré majú chrániť naše osobné údaje, sú "myspace", "mustang", "linkedin","ferari" a top 5 uzatvára "playboy". Populárne sú aj "cocacola" či "snickers". 

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Z filmov jednoznačne fandíme neporaziteľnému "supermanovi", hneď po ňom vkladáme dôveru do "pokémonov". Medzi najobľúbenejšie audiovizuálne počiny sa dostali aj "starwars". 

Kapely, ktoré najviac používame na tvorbu hesiel, sú "slipknot", "metallica", "nirvana", "blink 182" aj "greenday". 

Prekvapivo niektorí z  nás používajú na zabezpečenie svojho účtu aj obľúbené futbalové tímy. Na najvyššom mieste skončil "liverpool", "chelsea" a hneď potom "arsenal". "Barcelona" a "manchester" obsadili 4. a 5. priečku.

Ak si svoje heslo našiel v niektorom zo zoznamov, nezúfaj. Google Chrome najnovšie ponúka špeciálny vylepšovák. Volá sa PassProtect a upozorní ťa, ak hrozí, že by sa k tvojmu heslu mohli dostať nebezpeční hackeri.

Keď si do PassProtect zadáš svoje heslo, automaticky ti povie, či je bezpečné alebo nie. Tiež ťa upozorní, ak sa zistí, že tvoje heslo bolo zneužité. Pokiaľ sa však rozhodneš jeho varovania ignorovať, nebude ťa ďalej otravovať.

Rozšírenie je zatiaľ dostupné iba v prehliadači Google Chrome. 

Domov
Zdieľať
Diskusia