Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2018, 19:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bratislavu prvýkrát na ulici zdobí maličký Pičus. Socha nahého mužíka už precestovala svet, festival Pohoda aj galériu Danubiana

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Viktor Frešo sa snažil nájsť miesto pre svoju sochu dlhé roky.

Umelec Viktor Frešo sa po dlhých rokoch slávnostne dočkal. V roku 2013 vytvoril sochu maličkého nahnevaného a najmä nahého chlapíka, ktorému dal meno Niemand. Po slovensky sa socha volá trefne Pičus a rovnako ako samotný Viktor, aj Pičus sa narodil v Bratislave. Od svojho narodenia socha precestovala poriadny kus sveta a prešla viacero krajín v západnej Európe, Ameriku a objavila sa aj na hudobnom festivale Pohoda. Vidieť si ju mohol aj v galérii Danubiana.

Napriek tomu túžil Viktor Frešo po tom, aby mohol svoj výtvor umiestniť na verejne dostupné priestranstvo v uliciach Bratislavy. Po mnohých neúspechoch konečne našiel umelec miesto, ktoré nie je vo verejnej správe, a preto by ani úradníci nemohli mať výhrady voči netradičnému menu. Sochu slávnostne odhalili 19. apríla na Beblavého ulici v našom hlavnom meste pred Drink in Gallery Andy, ako informoval aj portál Bratislavské noviny.

Odhaliť sochu prišiel aj samotný herec Andy Hryc so svojou dcérou a vnukmi, keďže podnik dostal meno práve podľa neho. Bratislavský Pičus pritiahol pozornosť viacerých ľudí, ktorí sa na odhalenie dostavili osobne, a ak chceš svojich kamarátov pobaviť aj ty, určite ich na Beblavého ulicu zober na výlet.

Domov
Zdieľať
Diskusia