Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2018, 17:15
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Frajerka nechtiac odhalila drogový biznis svojho priateľa fotkami na Instagrame. Policajtom sa jej zábery zdali mimoriadne podozrivé

ZAUJÍMAVOSTI DROGY INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Emily bude ešte dlho spomínať na to, ako si na internete nedala dobrý pozor.

Na sociálnych sieťach dnes trávime dlhé hodiny každý deň, ale zrejme ani vo sne ti nenapadlo, že by si kvôli svojim fotkám z Instagramu mohol skončiť vo väzení. Vyskúšala si to Emily Lock, pretože usvedčila samú seba práve pridávaním fotografií predmetov a miest, ktoré si zo svojho brigádnického platu nemohla dovoliť. Emily študovala kriminológiu a v tom čase začala chodiť s mužom menom Mark Price.

Síce sám seba oficiálne označoval za stavbára, v skutočnosti pracoval ako díler drog a najmä kokaínu. Mladá a naivná Emily chcela po skončení vysokej školy pracovať v štátnej správe, ale šanca žiť na vysokej nohe ju zradila. Na Instagrame sa neustále chválila výletmi do Paríža, Amsterdamu či Dubaja a neváhala odfotiť ani svoje kabelky a oblečenie za tisíce eur. V jej šatníku by si našiel značky ako Versace či Louboutin, a preto bolo policajtom jasné, že prísun peňazí treba preveriť.


Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Policajti urobili domovú prehliadku v príbytku jej priateľa Marka ešte minulý september a objavili pri nej aj vrecúško obsahujúce 110 gramov kokaínu. Zo sociálnych sietí sa dozvedeli aj to, že Mark zainvestoval do auta od značky Audi, na ktoré si dokonca zobral úver. Pri jeho vybavovaní klamal o svojom zamestnaní. Po získaní povolenia na prehliadku mobilu našli policajti inkriminujúce správy o tom, ako Mark zarába približne 2000 eur týždenne predajom drog, a tak ho už nebolo zložité usvedčiť. Popri ňom zatkli aj viacerých spolupracovníkov z drogového biznisu.

Všetko to pritom začalo pomocou fotiek spomínanej Emily, ktorej ročný príjem z brigády v obchode Lidl bol odhadovaný na približne 12-tisíc eur. Podľa fotografií zo sociálnych sietí však spoločne s Markom minuli minimálne 120-tisíc eur za cestovanie a luxusné predmety. Na výlet do Thajska, ktorý mali rezervovaný, sa už nedostali, pretože putovali do väzby. Mark Price si od sudcu vyslúžil trest na 7 rokov, zatiaľ čo Emily dostala 15-mesačný trest.

Domov
Zdieľať
Diskusia