Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2018, 11:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Konšpirátori šalejú, lebo v Antarktíde vraj objavili havarovanú mimozemskú loď

ZAUJÍMAVOSTI ANTARKTÍDA
Uložiť Uložené

V skutočnosti išlo o obyčajnú lavínu a odtrhnutú skalu.

Žijeme v 21. storočí a technológie sa za posledné desaťročia vyvíjali neuveriteľnou rýchlosťou. Človek by si preto myslel, že v roku 2018 sa už budeme môcť spoliehať výlučne na vedecky dokázané fakty a konšpiračné teórie postupom času zahynú. Nasledujúce video je však dôkazom toho, že spoločnosť čaká ešte dlhá cesta. Konšpirátor stojaci za Youtube kanálom Secureteam10 pred pár desiatkami hodín zavesil na internet video, ktoré údajne zachytáva havarovanú mimozemskú loď priamo na povrchu Antarktídy.

Konšpirátori šalejú, lebo v Antarktíde vraj objavili havarovanú mimozemskú loď
Zdroj: Secureteam10/Youtube

Zrejme by si tomu neuveril, ale Secureteam10 dokázal údajnú vesmírnu loď objaviť pomocou služby Google Earth, kde každý deň trávi hodiny času, aby prehľadal každý kúsok našej planéty pomocou satelitov a snaží sa nájsť akýkoľvek záznam o mimozemskej aktivite.

Na ostrovčeku pri Antarktíde sa mu preto podarilo zaznamenať havarovanú vesmírnu loď, ktorá podľa neho narazila do skalného masívu a následne sa zošmykla niekoľko stoviek metrov ďalej. Zanechala za sebou výrazné stopy v snehu, vďaka čomu ju aj dokázal identifikovať. Človeku sa až rozum zastavuje, keď zistí, že na Youtube video čoskoro prekročí hranicu 1 milióna zhliadnutí a veľká časť z divákov existencii havarovanej mimozemskej lode aj skutočne verí.

Odporúčané
Róbert Vrábel o Antarktíde: Ľudia majú sex aj v stanoch, raz som primrzol k záchodu (Rozhovor) Róbert Vrábel o Antarktíde: Ľudia majú sex aj v stanoch, raz som primrzol k záchodu (Rozhovor) 15. novembra 2023, 9:30

Odborník Dr. Richard Waller však má pre nezvyčajný objekt na Antarktíde oveľa rozumnejšie vysvetlenie. Všetko nasvedčuje tomu, že sa na spomínanom skalnom masíve len vytvorila lavína, ktorej následok je dokonca viditeľný aj na rovnakom satelitnom zábere, a uvoľnila veľký kus skaly.

Skala sa napokon odtrhla a pod silou lavíny zošmykla až na miesto, kde ju internetoví konšpirátori objavili. Netreba preto veriť všetkému, čo na internete nájdeš, a vždy treba pracovať s dôveryhodnými zdrojmi. A keby aj išlo o mimozemskú loď, prečo by ju Google nechával perfektne viditeľnú, ak ju dokáže veľmi rýchlo zamaskovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia