Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2018, 9:40
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zoologická záhrada kŕmi pytónov bezmocnými šteniatkami. V Číne je zrejme možné naozaj čokoľvek

ZAUJÍMAVOSTI HAD
Uložiť Uložené

Čínska zoologická záhrada čelí obrovskému škandálu.

Možno ti po prečítaní nadpisu hneď napadli desiatky skvelých vtipov o tom, ako niektoré ázijské národy konzumujú psov. Bohužiaľ, tie vtipy často odzrkadľujú realitu. V Číne je mimoriadne populárny ilegálny biznis. Pouličné gangy častokrát s obľubou unášajú psov známym či susedom a tie následne predávajú na mäso najrozličnejším odberateľom. Či už ide o reštaurácie alebo napríklad farmárske dvory. Cieľové podniky sa pritom veľmi často pôvodom mäsa nechvália.

Tentokrát však nemajú kruté zaobchádzanie so psami na svedomí nelegálne aktivity, no čínska Hebin Park Zoo, ktorá sa nachádza v meste Pching-ting-šan. Tamojší podnik sa prednedávnom rozhodol, že svojich pytónov bude kŕmiť priamo živými šteniatkami. Zriadenci zoologickej záhrady ich pritom ani nezbavia života. Naopak, roztomilé a bezbranné tvorčeky bývajú zaživa vhodené do hadieho rajónu, kde čakajú na svoj koniec.

Všetko potvrdil aj riaditeľ atrakcie, no ochrancom i nahnevanému internetu prisľúbil, že sa o všetko postará. V Číne zatiaľ neexistuje žiadny zákon pre ochranu zvierat a ako tvrdí ázijská odnož PETA, práve tento škandál by k nemu mohol dopomôcť.

Domov
Zdieľať
Diskusia