Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2018, 19:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Takmer tona kokaínu bola pašovaná na netradičnom mieste. Európska polícia našla biely prášok poskrývaný v ananásoch

ZAUJÍMAVOSTI DROGY KOKAÍN
Uložiť Uložené

Španielska polícia spolu s tou portugalskou prekazili kolumbijskému drogovému kartelu poriadnu zásielku.

Španielskej a portugalskej polícii sa podaril zaujímavý úspech. Už dlhú dobu monitorovali drogovú trasu z Južnej Ameriky do Európy. Pašeráci drog na nej využívali špeciálne kovové kontajnery, prostredníctvom ktorých zapadali medzi bežné tovary určené na prepravu. Balíčky s kokaínom tak boli poskrývané v rôznych predmetoch vozených v spomínaných kontajneroch na nákladných lodiach.

745 kilogramov kokaínu však skončilo v rukách polície po tom, čo dokázali identifikovať správnu loď. Na nej sa dokonca nachádzalo aj deväť členov juhoamerického drogového kartelu.


Ešte pozoruhodnejšie je však miesto, kam pašeráci schovali vrecká s kokaínom. Doba Escobarových vynaliezavých kúskov je už dávno za nami, a tak sa neznáme drogové zoskupenie muselo uskromniť na čerstvé ovocie. To narezali a k jeho stredu umiestnili drogu, pričom väčšinu z nich skrýval ananás.

Takmer tona kokaínu bola pašovaná na netradičnom mieste. Európska polícia našla biely prášok poskrývaný v ananásoch
Zdroj: wuestenigel

Okrem kokaínu sa však podarili zachytiť aj dve zariadenia využívané v laboratóriách na prípravu zázračného bieleho prášku, tri baliace prístroje a vyše 400 000 eur v hotovosti. Gang podľa polície pochádza z Kolumbie a do Európy pravidelne prináša obrovské množstvá kokaínu a práve tento krok by mohol byť prvým zo série úspechov. Problémom však stále ostávajú aj kokaínové farmy v Španielsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia