Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2017, 21:13
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čo sledovali Slováci najviac v roku 2017? YouTube odhalil, že milujeme Despacito, Eda Sheerana, memes, GoGa, Sagana či Expl0iteda

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO YOUTUBE
Uložiť Uložené

YouTube Rewind prichádza s najnovšími štatistikami.

Máme december, koniec roka, čo znamená, že okrem vianočného zhonu dorazil aj takzvaný YouTube Rewind - štvorica rebríčkov pre každú jednu krajinu zapojenú do YouTube (nájdeš nižšie), pričom je všetko doplnené majestátnym videom, ktoré sa každý rok obmieňa a vystupujú v ňom tie najznámejšie osobnosti YouTube. Známe mená ako Stephen Colbert, Casey Neistat či Luis Fonsi, ktoré tento rok doslova ovládli červenú sieť, ti spolu s približne stovkou ďalších miliónových tvorcov zhrnú všetky trendy a udalosti, ktoré tento rok hýbali svetom.

Pripomenieme si tak legendárne memes ako Shooting starsCash me ousside či The floor is lava, zaspomíname si na fidget spinneryDespacito alebo The Shape of You, poohadzujeme sa pestrými farbami, okúsime niekoľko z nezmyselných paródií na song All Stars, no nezabudneme ani na masívne hurikány či obete teroristických útokov. Mimochodom, prvýkrát v histórii v YouTube Rewind chýba PewDiePie.

YouTube samozrejme prináša aj štyri rôzne rebríčky určené pre našu krajinu. Celosvetovo najpopulárnejšie videá, celosvetovo najpopulárnejšie hudobné videá a to isté, akurát pre Slovensko.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Celosvetovo najobľúbenejšie hudobné videá nájdeš na tomto odkaze. Samozrejme, na prvom mieste sa umiestnilo Despacito s už 4,4 miliardami zhliadnutí, nasleduje Shape of You od Eda Sheerana. V prvej desiatke však nájdeš napríklad i Enrique Iglesiasa, Chrisa Jedaya či DJa Khaleda. 

Medzi celosvetovo najpopulárnejšie nehudobné videá, playlist tu, zasa patrí spevácke video Thajčana oblečeného v kostýme ustrice, ktorému sa ušlo prvé miesto. Jeho prednes piesne Until we will become dust v televíznej súťaži, kde spievajú zamaskované celebrity, si získal prvé miesto a desiatky miliónov zhliadnutí. V prvej desiatke však nechýba ani Carpool Karaoke Jamesa Cordena s Edom Sheeranom alebo video s pingpongovými trikmi od virálneho producenta Dude Perfect. Svet si tiež zamiloval netradičné meme video od Billa Wurtza nazvané history of the entire world, i guess a nechýba ani legendárne interview v BBC o Severnej Kórei, kde experta vyrušilo jeho malé dieťa a následne aj zdesená opatrovateľka.

Medzi populárne hudobné videá na Slovensku, playlist tu, sa samozrejme opäť zaradilo Despacito (na prvom mieste), nasledované hitom Shape of You. Celkovo sa však prvá desiatka trochu líši a na treťom mieste sa nachádza Hej, sokoly! od IMT Smile a Ondreja Kandráča (majú dokonca aj deviate miesto, no ide o inú verziu). Slováci si tiež zamilovali napríklad Thunder od Imagine Dragons či Mama od Jonasa Blue.

A na záver, najpopulárnejšie slovenské videá celkovo, playlist tu, obsadili, na prvom mieste, paródia na Despacito od David Band, na druhom mieste je zasa paródia na Despacito od českého youtubera Kovyho. Tretie miesto obsadil GoGo a jeho Silvestrovský špeciál, štvrté zasa video zo slovenských lesov, kde sa cyklisti stretli s medveďom. Piate miesto patrí Matejovi Zrebnému a Lukášovi Frlajsovi, šieste a siedme opäť GoGovi. Osmičku si rezervoval záznam zo Saganovho fenomenálneho víťazstva v Bergene a jeho poľský komentár, deviate miesto patrí Sajfovi a prváčikovi, ktorého najobľúbenejší predmet je štvorec. Desiate miesto zasa obsadil youtuber Expl0ited s jeho nocou v akvaparku strávenou spoločne s Matúšom.

Domov
Zdieľať
Diskusia