Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2017, 19:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bratislavská autobusová stanica sa už rúca. Zábery z interiéru ukazujú koniec jednej dlhej éry

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Autobusový dopravný uzol Bratislavy skončil.

Milovaná aj nenávidená, bratislavská autobusová stanica na Mlynských nivách už pred dvomi týždňami navždy zatvorila svoje dvere a jej premena na moderný dopravný uzol s nákupným centrom sa už začala. Staničná budova bude zbúraná kompletne celá, pretože od svojho otvorenia v roku 1983 si toho vytrpela už toľko, že bolo jednoduchšie ju zbúrať a postaviť na jej mieste kompletne novú budovu.

Nová stanica by mala začať fungovať v roku 2020, takže sa na jej otvorenie ešte poriadne dlho načakáme, ale medzitým si aspoň môžeme pozrieť fotografie priamo z interiéru budovy, kde mnohí z nás strávili dlhé hodiny čakaním na svoj pravidelný spoj a stále sa s ním spájajúce nostalgické pocity. Stará stanica mala svoju tradičnú socialistickú atmosféru a zachoval sa z nej aj betónový monument, ale väčšina Bratislavčanov zrejme prijala fakt, že už doslúžila a nahradí ju moderná budova, za ktorú sa nebudeme musieť hanbiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia