Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2017, 13:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

10 songov: Čo práve počúva Special Beatz

HUDBA
Uložiť Uložené

Paťo Špeciál nám prezradil, čo aktuálne najčastejšie rotuje v jeho playliste.

V rámci slovenského rapu vnímajú fanúšikovia primárne interpretov a hudobným producentom sa najčastejšie ujde len veľmi málo pozornosti. Aj preto sme si pre vás ešte pred letom pripravili tento článok, kde sme sa pokúsili zaradiť všetkých najkvalitnejších beatmakerov v našich dvoch malých krajinách. V ňom sa pozornosť, teda konkrétne prvenstvo, ušlo čestnému členovi Comebackgangu a Pil C-ho dvornému DJovi Špeciálovi, ktorý mal za pár krátkych rokov pôsobenia možnosť spolupracovať prakticky s každým zásadnejším menom scény.

Keďže má k hudbe blízko ako málokto z nás, rozhodli sme sa pri príležitosti obnovenia nášho seriálu osloviť práve jeho. Koncept "Čo počúva" je primárne o tom, aby sme zistili, čo daného umelca v tvorbe ovplyvňuje najviac, prípadne je jeho výber minimálne inšpiráciou pre tých, ktorí momentálne nemajú čo počúvať. Special Beatz sa v posledných pár mesiacoch veľmi aktívne venoval prípravám Pil C-ho druhého sólového albumu, ktorý vyšiel len nedávno, a tak sme veľmi radi, že si na nás aj napriek tomu našiel čas. Sám prizvukuje, že hudbu vždy počúva hlavne kvôli beatom a práve tie sú pre neho primárnym faktorom kvality skladby. Poďme na to. 

Rich The Kid - New Freezer ft. Kendrick Lamar

Kendrick Lamar sa v poslednej dobe objavil na viacerých spoluprácach a zatiaľ naobľúbenejšia sa zdá byť práve tá s kanadským Rich the Kidom. Ich spoločný banger New Freezer dostal pred dvoma týždňami aj futuristický videoklip.

Big Shaq - Mans Not Hot

Big Shaqa asi predstavovať nie je potrebné. Za posledný približne mesiac na seba strhol pozornosti viac než dosť a stáva sa ďalším skorointerpretom, ktorému stačila na ovládnutie internetu jediná skladba. Samozrejme s výborným chytľavým spracovaním, ktorému nie je čo vytknúť. Jednoducho banger, ktorý búra kluby. 

Pil C - 1 uchom dnu 2 von

Na Pil C-ho druhom sóle síce nájdeme podstatne menej skladieb patriacich do klubu, no veľmi blízko k ním má práve Jedným uchom... Ako bonus ešte Ego sekundujúci na refréne a Speezy na slohe. V tomto prípade sa o produkciu postaral Enthic.  

21 Savage, Metro Boomin - Run Up The Racks

Vražedné kombo 21 Savage, Offset a Metro Boomin vydalo pred pár dňami spoločný album Without Warning a zatiaľ ide o jeden z najlepších zahraničných albumov, aké sme v tomto roku počuli. Album vyšiel počas Halloweena a tejto hororovej atmosfére neostal nič dlžný. A naviac tu máme ďalší dôkaz, že aj Atlanta je mekkou rapu.

 

88Glam - Big Tymers

Už po prvom vypočutí dokáže väčšina fanúšikov kanadskej tvorby veľmi rýchlo lokalizovať, odkiaľ táto dvojica pochádza. The Weeknd nám najprv predstavil kolegu NAVa, ktorého si stihol svet rýchlo obľúbiť a teraz sa snaží poskytnúť podporu aj práve torontskému 88Gram. Zatiaľ úspešne.

Young Thug & Carnage - Homie ft. Meek Mill

DJ Carnage a Young Thug dali dokopy spoločné EPčko s názvom Young Martha a práve Homie bola prvá zverejnená skladba, kedy sme si už boli istí, že im to bude spolu naozaj ladiť. Samotná skladba nadväzuje na Thuggerov nedávny projekt Beautiful Thugger Girls a hosťuje na nej aj Meek Mill.

Manu Crook$ - Under Pressure

Ak v hudbe skombinuješ Sydney a Ghanu, vyjde ti z toho práve Manu, ktorý ešte počas leta vydal kratší projekt so šiestimi skladbami vrátane Under Pressure. Mladý interpret sa už dočkal shoutoutov od viacerých veľkých mien, pričom za všetky spomenieme Stormzyho, a tak je len otázkou času, kedy sa mu podarí upútať pozornosť na svetovej úrovni. 

Nines - Trapper Of The Year

Začiatkom tohto roka vydal londýnsky Nines debutový sólový album One Foot Out, ktorý sa tešil minimálne v UK veľkému úspechu a obsadil aj vysoké priečky v rebríčkoch. Keďže sa v tejto tvorbe oceňuje najmä autenticita, Nines má značne navrch a v textoch rapuje o tom, čo je reálny hustle, keďže si ho na vlastnej koži aj zažil.

Lil Pump - Gucci Gang

Túto skladbu predstavovať asi nie je potrebné. Samohrajka, ktorá už zaznamenala množstvo rekordov, sa dokonca prebojovala do prestížneho Billboard Hot 100 aj napriek tomu, že má len dve minúty a drvivá väčšina času je aj tak venovaná sofistikovanému refrénu. 

Future & Young Thug - Patek Water ft. Offset

Future and Young Thug nás pred pár týždňami veľmi milo prekvapili spoločným projektom Super Slimey. Síce sa o ňom šuškalo už skôr, no s oznamovaním vydania si autori námahu nedali. Na skladbe Patek Water hosťuje aj člen Migos Offset a v tomto prípade snáď ani nie je potrebné nič dodávať. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia