Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2017, 18:24
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Japonská herná konferencia vyvolala na internete veľkú hádku. Je dokonalý ľudský robot skutočný alebo ide o šikovnú ženu?

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Na Tokyo Game Show propagoval novú hru robot, ktorého ľudia považujú za človeka.

Herná konferencia Tokyo Game Show už tradične prilákala tisíce fanúšikov hier, technológií aj digitálnych zariadení, ale stredobodom pozornosti sa napočudovanie nestal žiadny nový herný titul. Pozornosť na seba strhol humanoidný robot, alebo žena v prezlečení, ktorý sa v angličtine nazýva automaton, stojaci pri stánku ku hre Detroit: Become Human a spôsobili to najmä prepracované detaily. Realistická ženská tvár, pohyby končatín aj úsmevy či kývanie rukou mnohých ľudí na internete prekvapili natoľko, že robota považovali za skutočnú dievčinu propagujúcu hru na konferencii.

Práve humanoidné roboty stoja aj za príbehom v spomínanej hre, ktorú propagujú, pretože jej príbeh sa zameriava na robotickú Karu. Kara utiekla z továrne, kde roboty vyrábajú, a dostala sa do mesta Detroit v budúcnosti, keď si ho do parády zobrali práve roboty. Model s názvom AP700 jeho výrobcovia označili za najspoľahlivejšieho androida na svete a o jeho úspechu svedčia aj milióny zhliadnutí videa, lenže ľudia nedokážu uveriť, že nejde o skutočnú ženu a vo videu hľadajú maličké detaily ako dýchanie či pohyby očí, ktoré podľa nich usvedčujú hernú konferenciu z klamstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia