Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2017, 9:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zaľúbená dvojica žije len z 1500 eur ročne. Opustili modernú spoločnosť a neplánujú sa do nej tak skoro vrátiť

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Nič im v ich živote nechýba.

Životné šťastie je individuálne a záleží len na tom, čo si každý z nás vysníval. Pre dvojicu Sarah a Nigela sa pred dvomi rokmi ich snom stal jednoduchý život v súlade s prírodou, pri ktorom sa musia spoliehať najmä sami na seba a nenechať sa zbytočne zaťažovať problémami dnešnej spoločnosti. Sarah má 27 rokov a Nigel zase 44, ale obaja premýšľajú rovnako a po pár momentoch vedeli, že jeden druhého potrebujú. Za rok minú približne len 1500 eur a momentálne žijú na britskom polostrove Rame Peninsula v jednej opustenej pevnosti, o ktorú sa starajú výmenou za bezplatný pobyt. Svoje dni trávia hľadaním jedla či vody a ich najväčším mesačným výdavkom je približne 12 eur za internet, vďaka ktorému si svoj rodinný rozpočet navyšujú prostredníctvom niekoľkých dní práce.

 

Živia sa rybami, homármi aj králikmi, ktoré potom využívajú aj na kožušinu, a pestrú stravu dopĺňajú vypestovanou zeleninou či lesným ovocím. Sami o sebe hovoria, že žijú život ako z 30. rokov minulého storočia, ale nič im v ňom nechýba. Jediné prvky moderného sveta predstavuje starší iPhone, ktorý dostali do daru, laptop a solárne panely z bazáru, aby mali prístup k elektrine. Nigel sa postaral o ich súčasný príbytok, ktorý postavil z nájdeného dreva, ale dlho v ňom už nevydržia, pretože po dvoch rokoch chcú presunúť svoje životy na príbytok na lodi. Jej názov bude Noemova archa a spoločne s nimi tam bude bývať aj ich päť psov a niekoľko sliepok, takže im bude stále veselo. Ak sa ktokoľvek vydá na cestu podobnú tej ich, vraj zabudne na stres a získa oveľa viac času, ako by si bol myslel. Sarah si uvedomuje, že ich životný štýl nie je pre každého, avšak všetkým odporúča vyskúšať si ho aspoň na pár dní.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30


Domov
Zdieľať
Diskusia