Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2017, 19:21
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Peter Sagan na tohtoročnej Tour de France dojazdil! Organizátori ho za stret s Cavendishom diskvalifikovali

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Náš cyklista doplatil na pád Marka Cavendisha.

Slovenský cyklista Peter Sagan dnes krátko pred koncom 4. etapy Tour de France spôsobil pád Marka Cavendisha, ktorý utrpel poranenia v oblasti pravej ruky, ramena a kľúčnej kosti. Najskôr to vyzeralo tak, že ho diskvalifikácia obišla, ale organizátori len teraz svetu oznámili, že Petra za incident diskvalifikovali a na tohtoročnej Tour de France teda už dojazdil.

Pre Sagana to prišlo ako blesk z jasného neba, pretože si všetci mysleli, že už odobratie 80 bodov, 30-sekundová penalizácia a posun na poslednú priečku v etape boli dostatočne tvrdým trestom. Na záberoch je pritom jasne vidieť, že Peťov lakeť sa Cavendisha prakticky ani nedotkol a náš cyklista sa jeho vystrčením snažil len udržať rovnováhu po tom, čo sa odohral kontakt s britským cyklistom. Rozhodcovia najprestížnejšej cyklistickej súťaže sveta pritom strávili až dlhé dve hodiny analyzovaním celého incidentu a nevedno ako prišli ku záveru, že by Sagan na pretekoch nemal pokračovať. Uvidíme, ako sa k tomu postaví náš cyklista, ale zrejme z jeho strany narazia rozhodcovia na odpor a nespokojnosť. 



Anketa:
Je diskvalifikácia Petra Sagana z Tour de France oprávnená?
Áno
Nie
Áno
14 %
519 Hlasov
Nie
86 %
3123 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia