Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2017, 18:50
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Slovenskí hokejbalisti sú majstrami sveta! V napínavom finále porazili Kanadu a bez jedinej prehry ovládli šampionát

ŠPORT SLOVENSKO ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Naši chlapci si z Pardubíc vezú zlaté medaily a opäť tak potvrdili, že patria ku svetovej špičke.

Slovenskí hokejbalisti zavŕšili svoju púť šampionátom najlepšie, ako mohli. Bez jedinej prehry na majstrovstvách sveta v hokejbale, ktoré sa tento rok konali v českých Pardubiciach, zdolali vo vytúženom finále súpera z Kanady výsledkom 6:4.

Slováci nastúpili na zápas v modrých dresoch, ich súper v červených a pred niekoľkotisícovou kulisou ani jeden z celkov nemyslel na nič iné, než na zlato. Medailová bilancia pred samotným finále hovorila jasnou rečou. Historicky najúspešnejšou krajinou je Kanada (5x zlato, 2x striebro, 2x bronz = 9), nasledovala Česká republika (3x zlato, 5x striebro, 2x bronz = 10) a najlepšiu trojku uzatváralo práve Slovensko (3x zlato, 2x striebro, 6x bronz = 11).

Slovenskí hokejbalisti sú majstrami sveta! V napínavom finále porazili Kanadu a bez jedinej prehry ovládli šampionát
Zdroj: tvcom.cz

Každý, kto pozeral zápas, nemôže byť nespokojný. Mimoriadne dynamická a na góly bohatá bola hneď prvá tretina. Obe mužstvá sa ešte ani len poriadne nezadýchali a už Slováci viedli 2:0. Hneď v 19. sekunde stretnutia sa presadil Jaroslav Martinusík. Na jeho zásah nadviazal Michal Hrivnák v 57. sekunde. Lepší úvod si chalani asi ani len nevedeli predstaviť. Následne sa hra upokojila, avšak Slováci uderili aj tretíkrát, a to gólom v 7. minúte od Borisa Oravca. Bohužiaľ, hneď po jeho presnom zásahu sa presadil aj súper, keď na 3:1 znížil Remi Laurencelle. Neprešlo ani 30 sekúnd a oranžovú loptičku dopravil do našej siete ďalší Kanaďan, tentoraz Danick Martel. Viac gólov už prvá tretina nepriniesla. 

Odporúčané
KVÍZ: Vieš, kto bol „tichý zabijak“ a kedy debutoval Juraj Slafkovský? Otestuj svoje znalosti o slovenskom hokeji KVÍZ: Vieš, kto bol „tichý zabijak“ a kedy debutoval Juraj Slafkovský? Otestuj svoje znalosti o slovenskom hokeji 10. mája 2024, 10:00

Úvod druhej tretiny sa niesol v znamení pozornej hry od oboch mužstiev, keď ani jedno určite nechcelo inkasovať ďalší gól. Hra sa prenášala zo strany na stranu a o šance nebola núdza. Nanešťastie pre naše mužstvo, ako prvý sa v druhej tretine presadil opäť Danick Marte, keď v 26. minúte vyrovnal na 3:3. Akoby už bolo zvykom v tomto zápase, na jeho zásah nadviazal ďalší krajan už o necelú minútu a bolo zle. Prehrávali sme 3:4. Veľmi dôležitý slovenský gól prišiel však dve minúty pred koncom tretiny. Ďalším strelcom sa stal Milan Rampáček.  

Slovenskí hokejbalisti sú majstrami sveta! V napínavom finále porazili Kanadu a bez jedinej prehry ovládli šampionát
Zdroj: tvcom.cz

Tretia tretina vniesla do zápasu istú dávku nervozity. Ale aj napriek tomu začali Slováci solídne, nakoľko si dokázali vypracovať hneď niekoľko sľubných šancí. Postupom minút chceli obe mužstvá skórovať a chopiť sa tak iniciatívy. To sa podarilo až nášmu hráčovi Patrikovi Svitanovi, ktorý rozhodol o slovenskom víťazstve v 43. minúte, keď využil našu presilovku o jedného hráča. Poslednú gólovú bodku za stretnutím zaznamenal Michal Hrivnák. Gratulujeme!

Domov
Zdieľať
Diskusia