Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2017, 11:32
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dobrosrdečný muž nechal vysmädnutú kobru kráľovskú napiť, aj keď riskoval vlastný život. Had bol kvôli suchu na pokraji smrti

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

Kobra kráľovská patrí medzi najjedovatejšie hady na našej planéte.

Na konci marca sa svetom prehnalo video zachránenej kobry, ktorá bola v takej zúfalej situácii, že pokojne prijala pomoc a napila sa z fľaše, pretože bola príliš vysmädnutá. Už prvé video pochádzalo z Indie a aj pred pár mesiacmi sme nanešťastie museli opisovať to, že cez Indiu sa prehnalo obdobie sucha, pri ktorom sa zľahla zem aj po mnohých občasných jazerách. Situácia sa pred pár dňami opäť zopakovala, keď pracovníci pri indickom meste Goa narazili na kobru kráľovskú neďaleko jedného takého jazera a aj napriek značnému nebezpečenstvu sa jej rozhodli pomôcť.

Nevadilo im, že jediné pohryznutie od kobry kráľovskej by bolo schopné zabiť aj dospelého slona, a tak vytiahli pohár a aj s pomocou listu nechali hada prijať vytúžené tekutiny. Kobra sa pritom pôvodne schovávala v korune stromu, ale robotníci si ju všimli a po niekoľkých minútach ju dostali zo stromu na zem. Prvotný plán nezafungoval, keď sa kobra nechcela napiť z misky, do ktorej robotníci vliali vodu, a tak prišiel čas na nebezpečnejší plán B, ktorý sa za iných okolností pokojne mohol skončiť oveľa tragickejšie. Ak sa v blízkej budúcnosti chystáš do Indie, určite ti neodporúčame vyhľadávať takéto adrenalínové zážitky s jedným z najjedovatejších hadov na našej planéte, aj keď treba uznať, že robotíci aspoň vzácneho živočícha na chvíľu zachránili.  

Domov
Zdieľať
Diskusia