Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. júna 2017, 15:14
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Austrálsky boj na život a na smrť. Obrovský pavúk kapituloval pred nebezpečnou osou, ale príbuzný kráľa vtákov mal so živočíchmi rozdielne plány

ZAUJÍMAVOSTI ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Amatérske video zachytáva trojicu fascinujúcich živočíchov na jednom bitevnom poli.

Svetoznámy magazín National Geographic sa dostal ku ďalšiemu amatérskemu klenotu z prostredia hmyzu a strašidelných živočíchov. V hlavných úlohách sa tam predstavili hneď tri rôzne druhy živočíchov, pričom ani jeden z nich by si zrejme nechcel mať vo svojej blízkosti. Video natočené pri austrálskom Sydney, veď ako to už pri videách s pavúkmi a hmyzom býva, zachytáva súboj na život a na smrť medzi veľkým pavúkom s názvom huntsman a nebezpečnou osou s názvom spider wasp, čo je pomenovanie pre živočíchy z čeľade hrabavkovité.

Do tejto čeľade patrí viac než 5000 rôznych živočíchov, pričom väčšina z nich útočí na svoje obete tak, že im do tela vpichnú látky, ktoré ich kompletne paralyzujú, čoho sa stali svedkom aj ľudia v tomto videu. Inokedy agilný pavúk zostal nehybne ležať a osa si ho pohodlne začala ťahať do svojho hniezda, kde by si na ňom zrejme pochutili jej larvy, avšak radosť jej prekazil bratranec kráľa vtákov. Ibis alabastrový žije v Austrálii v hojnom počte a často sa približuje ku ľudským obydliam najmä kvôli lákavému odpadu, avšak jeho prirodzenú potravu tvoria práve pavúky, a tak ibis pribehol ku ose, schmatol jej drahocennú korisť a odkráčal preč.  

Domov
Zdieľať
Diskusia