Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2017, 23:06
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislava získala mimoriadne prestížneho Oscara turizmu. Hlavné mesto vraj ponúka jedinečné zážitky i unikátnu kultúru

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zlaté jablko udeľujú najuznávanejší svetoví novinári.

Bratislava, hlavné mesto Slovenska, získalo mimoriadne prestížne ocenenie Golden Apple, Zlaté jablko, ktoré sa svojou unikátnosťou a vzácnosťou môže bez problémov označiť ako Oscar v oblasti turizmu. Zlaté jablko odovzdáva F.I.J.E.T., svetová organizácia novinárov a autorov informujúcich o cestovnom ruchu a turizme. Prvým miestom sa naše hlavné mesto môže pýšiť v kateógii Destinácia, keďže podľa novinárov unikátnym spôsobom prepája historické dejiny s kultúrnym a zážitkovým rozmerom, ktorý je natoľko dôležitý pre rozvoj cestovného ruchu. Bratislava tiež žije kultúrou a historické časti sú popretkávané modernou infraštruktúrou.

Bratislava získala mimoriadne prestížneho  Oscara turizmu. Hlavné mesto vraj ponúka jedinečné zážitky i unikátnu kultúru
Zdroj: wikimedia | MJJR


Ocenenie sa udeľuje už od roku 1970 a Bratislava ho má rozhodne zaslúžene. Okrem iného tiež ide hlavnému mestu posledný rok karta, keďže každým rokom do nej zavíta viac a viac turistov, pričom medziročný nárast presahuje astronomických pätnásť percent. V roku 2016 si hlavné mesto prišlo obzrieť až 1,2 milióna turistov. Novinári sú pozvaní do Bratislavy na tri celé dni, aby mali príležitosť najväčšie slovenské mesto ešte viac spoznať.

Domov
Zdieľať
Diskusia