Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 18:15
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Britskí policajti ročne kvôli marihuane premrhajú až 1 milión hodín. Nenastal už čas na to, aby sme vyriešili pálčivejšie problémy?

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Možno treba zmeniť prístup ku marihuane.

Dekriminalizácia či legalizácia marihuany je jednoznačne jedna z najkontroverznejších tém súčasnosti a aj keď si už viaceré americké štáty odhlasovali jej legalizáciu, štáty v Európe sa akosi inšpirovať nevedia. Zaujímavé štatistiky o výkone policajnej práce v súvislosti s trestnými činmi spojenými s marihuanou pred pár dňami publikovala britská strana Liberálnych demokratov, ktorí detailne zanalyzovali konkrétnu aktivitu policajných zložiek. Za rok 2015 objavili až 87 247 prípadov, kde hrala rolu marihuana, pričom vypočítali, že každučký prípad stál daňového poplatníka približne 2627 eur a po ich spočítaní sa analytici dostali až na čiastku presahujúcu 36 miliónov eur ročne. Policajti teda podľa dostupných štatistík v roku 2015 premrhali až 1 044 180 pracovných hodín len pri vyšetrovaní a riešení prípadov s marihuanou a práve toto závratné číslo by malo slúžiť ako inšpirácia všetkým, ktorí ešte v súčasnosti stále veria, že najlepším spôsobom, ako zabrániť ľuďom v užívaní drog, je ich jednoducho celoplošne zakázať.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Podľa spomínanej britskej strany je v dnešnom svete marihuana voľne dostupná a nezáleží pritom na tom, koľko má človek rokov, ale len na množstve peňazí, ktoré môže dílerovi odovzdať. Oveľa lepšou možnosťou by preto mohla byť kompletná legalizácia marihuany, na základe ktorej by štát mohol jej produkciu a predaj dostatočne regulovať. Nemohli by sa k nej dostávať ľudia pod 18 rokov, pozornosť by sa mohla obrátiť aj na kvalitu samotnej rastliny a vzišli by z toho samozrejme aj výhody ako nový príjem do štátneho rozpočtu a znížená kriminalita, ktorá je často v súvislosti s marihuanou úplne zbytočná. Myslíš si, že je legalizácia marihuany reálnym krokom pre slovenskú spoločnosť v nasledujúcich rokoch, alebo je to stále len utopická hudba budúcnosti?


Domov
Zdieľať
Diskusia