Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2017, 11:36
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Čo sa deje vnútri klikacej farmy v Číne, kde vznikajú tisícky falošných lajkov? Vraj sa tam nachádza viac než 10-tisíc mobilných zariadení

ZAUJÍMAVOSTI FARMA
Uložiť Uložené

Na internete dnes žijeme v digitálnej ilúzii.

Ak na internete nie si úplným nováčikom, potom si zrejme uvedomuješ, že okrem samotných informácií môžu byť falošné aj profily či dokonca lajky na sociálnych sieťach. Človek potrebujúci zlepšiť svoju popularitu či vylepšiť imidž svojej aplikácie v digitálnom obchode si preto dokáže zaplatiť falošné lajky vďaka takzvaným klikacím farmám. Klikacie farmy podľa odborníkov najčastejšie vznikajú v Číne či Rusku a pozostávajú z tisícok mobilných zariadení, ktoré pracovníci ovládajú a zanechávajú kladné hodnotenia, alebo jednoducho lajkujú profily, posielajú tweety a zdieľajú to, čo od nich zákazník vyžaduje. Cena za lajky sa pohybuje skutočne od pár centov, cez niekoľko dolárov až po tisíce dolárov, pričom záleží najmä na ich počte a druhu služby.

Do jednej takejto klikacej farmy sa podľa všetkého dostal aj jeden ruský reportér, ktorý jej interiér aj natočil a potom ho English Russia zavesila na Twitter, kde spôsobil veľký záujem užívateľov. Na záberoch je vidieť dvoch mužov sediacich za počítačmi a stovky mobilných telefónov systematicky usporiadaných na stojanoch, zatiaľ čo na ich displejoch prebiehajú rôzne operácie, za ktoré si zákazníci zaplatili. Ako sme už spomínali vyššie, ruský reportér uviedol, že táto konkrétna klikacia farma obsahuje viac než 10-tisíc mobilov a mnohé sú uložené v ďalších miestnostiach a rôznych miestach, ale už len samotný pohľad na to, ako farma funguje, predstavuje pre mnohých odborníkov aj laikov zaujímavé informácie o tom, koľko vecí je dnes na internete len obyčajnou ilúziou. Na druhej strane, stále existuje možnosť, že na videu sa objavuje len obyčajná testovacia miestnosť, kde prebiehajú skúšky aplikácií, ale vo svetle informácií sa to nejaví ako pravdepodobné.

Odporúčané
Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) 21. decembra 2023, 10:30


 

Domov
Zdieľať
Diskusia