Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2017, 21:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Call of Duty vyzerá vďaka zasadeniu do druhej svetovej lepšie než kedykoľvek predtým. Užite si krvavé zábery plné krutosti vo veľkolepom traileri

TECH
Uložiť Uložené

Call of Duty WWII je hra, ktorú budú chcieť vyskúšať všetci fanúšikovia hier z druhej svetovej vojny.

Call of Duty: WWII je hrou, na ktorú sme čakali dávno. Síce nám DICE prinieslo úžasný Battlefield 1 s jedným z najpodarenejších multiplayerov v FPS vojnovom žánri, druhá svetová je stále druhá svetová. Hlavne čo sa singleplayeru týka. Pevne veríme, že to nebude ďalších 6 nascriptovaných hodín s akýmsi záporákom hraným hollywoodskou hviezdou (aj keď sa v hre objaví Josh Duhamel). S najväčšou pravdepodobnosťou sa skutočne niečoho takého obávať nemusíme. Čaká nás mnoho bojísk druhej svetovej. Potvrdený je Deň D, útok na Paríž, operácia Cobra a ďalšie. Nudiť sa rozhodne nebudeme, no musíme vás upozorniť na to, že si za nemeckého vojaka určite nezahráme. Ak sa oddelíme od americkej pechotnej jednotky, budeme hrať len za Spojencov a taktiež sa pozrieme len na západnú frontu. Na druhej strane sa pozrieme aj na ženy so zbraňami v rukách, všetko však bude historicky presné.


Štúdio Sledgehammer Games totiž na historickú presnosť dbá ako na klasický herný aspekt a dušuje sa, že to pri hraní pocítime. Aj preto zmizne autoheal (chvála Pánu Bohu). Uzdravovať vás budú medici so svojimi lekárničkami. V multiplayeri však už bude autoheal prítomný, čo schvaľujeme asi všetci, že? Zatiaľ čo sa na západnú frontu v singleplayeri nepozrieme, v multiplayeri áno. Môžeme očakávať okolie Ruska a údajne aj Severnú Afriku. Čo sa zombie módu týka, ten by mal ponúknuť vlastný príbeh založený na skutočných udalostiach, kedy sa nemeckí vodci snažili zachrániť Tretiu Ríšu pred úplnou porážkou, no namiesto dokonalej armády vytvorili niečo úplne iné. Vývojári popísali ich zombiekov ako kríženec zombies a Dead Space. 

V deji sa vžijeme do kože 19-ročného Ronalda "Reda" Danielsa, ktorý chcel slúžiť svojej vlasti, a tak sa prihlásil do boja proti tyranii. Vývojári sa chceli zamerať na silný príbeh o jednotke, v ktorej sa vojaci spriatelili, a preto neuvidíme všetky veľké bojiská druhej svetovej, ale len tie, ktoré Red so svojou jednotkou navštívi počas cesty z Normandie, cez Paríž až do Nemecka. Druhú svetovú teda prežijeme v rokoch 1944 až 1945. Môžeme sa tešiť na autentické a brutálne vyobrazenie tohto obdobia. Autori dúfajú, že si ich hru zahrajú najmä mladé generácie, ktorým chcú tento gigantický konflikt predstaviť a zároveň všetkým generáciám pripomenúť, aké hrôzy sa počas neho diali na dennom poriadku. Dotkneme sa aj tém účasti žien vo vojne a rasizmu. 

Prejsť môžeme na multiplayer, v ktorom si zahráme aj za ženy a mapy budú rozmiestnené na hneď niekoľkých svetadieloch. Rátať môžeme azda so všetkými ikonickými zbraňami, dokonca s plameňometom a inými špeciálnymi gadgetmi. Bohužiaľ (pre mňa a podobne zmýšľajúcich ľudí) sú prítomné aj odmeny za killstreaky. Fanúšikovia série dobre vedia, o čom rozprávam. Pre tých ostatných: ide o odmenu za to, že zabijete za jeden život istý počet nepriateľov. V jednom z videií nižšie si tak môžete všimnúť krátky nálet lietadla s guľometom. Gameplay inak vyzerá veľmi zábavne, až na neustále vyskakujúce emblémy. Za zabitie jedného či dvoch nepriateľov sa v hornej časti obrazovky začne ukazovať xy stúh o tom, že ste niečo dokázali. Pri banálnostiach, za aké sa hráčom dávajú, ale v mojich očiach strácajú zmysel (na konci kola ich budete mať 100 a určite ich nebudete študovať) a navyše pôsobia mierne rušivo. Inak ale podľa gameplayu z multiplayeru nie je veľmi čo vytknúť a môžeme sa tak tešiť na návrat druhej svetovej v celej jej kráse, respektíve hrôze.


Doteraz používaný systém Crate a Class nahradia Divízie. Máme tu Airborne (tichý a rýchly), Mountain (sniperi a odstreľovanie), Infantry (hrot útoku), Armored (najťažšia palebná sila) a Expeditionary Force (horľaviny a zápalné projektily). Každá Divízia/trieda bude mať svoje vlastné zbrane a vybavenie. Viac sa o hre dozvieme neskôr. Samozrejmosťou je aj Season Pass a drahšie edície hry. Call of Duty: WWII vychádza 3. novembra 2017 pre PC, Xbox One a PS4. Hru si môžete predobjednať aj v obchode Čierny drak. Ako sa vám zatiaľ pozdáva návrat do druhej svetovej po takmer 9 rokoch?

Domov
Zdieľať
Diskusia