Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2017, 17:01
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Kam na výšku #5: Takto v Bratislave vyzerá štúdium práva. Navštívili sme dve vysoké školy

REFRESHER
Uložiť Uložené

Baví ťa náuka o spoločnosti či dejepis? Potom je možno právo ta správna voľba.

Maturita sa nezadržateľne blíži a ty si sa stále nerozhodol, kam na výšku? Alebo či sa vôbec na tú výšku prihlásiť? Tak si na správnom mieste. Či už rozmýšľaš nad športovým zameraním, medicínou, právom alebo ekonómiou, náš seriál Kam na výšku je tu práve pre teba.

Nahliadni vďaka moderátorovi Šajmovi do útrob najznámejších slovenských vysokých škôl a vypočuj si názory študentov, ktorí tu študujú. Možno ti práve oni pomôžu pri ťažkom rozhodovaní, ktoré ovplyvní tvoju budúcnosť.

V rámci seriálu sme už zmapovali školy zamerané na šport, medicínu, informatiku či ekonómiu. V dnešnej časti si posvietime štúdium práva a ukážeme ti rovno dve školy, na ktorých sa rodia budúci právnici či sudcovia. Ako vyzerá štúdium na Fakulte práva Paneurópskej vysokej školy či Právnickej fakulte Univerzity Komenského? Zaujíma ťa, v čom spočíva bežný deň študentov na týchto školách a koľko je potrebné pripravovať sa na skúšky? Alebo to, koľko študentov sú tieto školy vôbec schopné prijať? Na všetko dostaneš odpovede priamo od študentov týchto dvoch vysokých škôl v našich reportážach nižšie. Poďme na to.

Fakulta práva Paneurópskej vysokej školy

 

Právnická fakulta Univerzity Komenského

Domov
Zdieľať
Diskusia