Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. februára 2017, 16:36
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Rodina z Texasu našla v záchode štrkáča, a tak zavolala odborníka. V pivnici sa ukrývalo ďalších 23 jedincov a oni neverili vlastným očiam

ZAUJÍMAVOSTI HAD
Uložiť Uložené

V Texase si treba dávať pozor aj na hady.

Azda každý z nás v detstve naivne veril, že jedného dňa pri vykonávaní svojej potreby na teba zo záchodovej misy zaútočí potkan, obrovský pavúk či had. Je pravdou, že na Slovensku je pravdepodobnosť podobného návštevníka v tvojom záchode veľmi nízka, ale jedna rodina z amerického štátu Texas zažila tento horor na vlastnej koži. Syn Cassie McFaddenovej šiel na záchod, keď odrazu skolaboval, pretože v mise objavil mohutného hada, ktorého potom identifikovali ako štrkáča. Cassie rýchlo pribehla do kúpeľne, kde sa jej hada podarilo usmrtiť lopatou, avšak preľaknutá rodina radšej hneď zavolala Nathana Hawkinsa zo spoločnosti Big Country Snake Removal.

Nathan sa dlhodobo špecializuje na bezpečné odstraňovanie hadov z domácností nič netušiacich ľudí a keď po príchode do domu začal skúmať hada v záchode, okamžite mu napadlo, kam sa ešte treba pozrieť. Nathan zišiel do pivnice a našiel tam v kúte schúlených 13 dospelých štrkáčov, čo stále nebolo všetko. Pre istotu šiel skontrolovať aj ďalší priestor nachádzajúci sa pod domom a tam odhalil 10 štrkáčov, pričom 5 z nich boli mláďatá, ktoré by so svojimi kolegami mohli rodine spôsobiť menšie či väčšie problémy. Cassie so synom len neveriacky hľadeli na to, koľko hadov žilo spoločne s nimi v jednej domácnosti, pretože hada na vlastné oči nevideli vo svojom dome niekoľko dlhých rokov. Odstránené hady napokon skončili vo voľnej pírode alebo na školách, kde ich budú môcť odborníci dôkladne preskúmať.  

Domov
Zdieľať
Diskusia