Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2017, 13:06
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

5 najlepších slovenských YouTube kanálov, ktoré sa oplatí sledovať pre ich nevšednosť

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nebolo príliš z čoho vyberať, no pokúsili sme sa zamerať na to úplne najkvalitnejšie.

Článok o (ne)kvalite slovenskej YouTube scény rozprúdil veľa debát týkajúcich sa našich mladých tvorcov, kde prevládali väčšinou negatíva nad pozitívami. Podobne nastavený bol aj samotný príspevok, a preto vám teraz chceme ponúknuť opačný pohľad na vec. Ono, vysvetľovať si opäť základy, o čom to celé je a či sa na to oplatí vôbec pozerať, je zdĺhavé, a preto sa vrhnime rovno na tzv. strop našich tvorcov, ktorí majú aspoň ako-takú schopnosť zaujať človeka s vyšším ako základným či stredným vzdelaním. Po ťažkom výbere sa nižšie nachádza 5 virtuálnych destinácií, kde sa oplatí preklikať, pretože ponúkajú viac než len bezduché videá. Dané kanály nie sú zoradené od najlepšieho po najhorší či opačne, každý je v niečom výnimočný, a preto si u nás zaslúžili čestné miestečko.  

PPPeter

Peťo Popluhár je na slovenskom YouTube čoraz známejším pojmom, pretože svojimi skečmi dokáže zaujať takmer každého, od mládeže, cez vysokoškolákov až po dospelých ľudí. Nepotrebuje k tomu dych vyrážajúce názvy videí s nulovým obsahom, komentovanie hier od výmyslu sveta či otravovanie ľudí na ulici za účelom sociálneho experimentu, ale iba jeho osobný pohľad na bežné životné situácie či zhrnutia jeho cestovateľských zážitkov, či už z Ománu alebo Afriky. Síce na "scéne" nepôsobí dlhé roky, stačila mu prakticky chvíľka, aby rozbil všetku svoju konkurenciu a ponúkol (nielen) Slovákom kvalitný obsah. Momentálne má daný kanál okolo 68 000 odberateľov.

PeterLife

A pri Peťovi ešte zostaneme, pretože disponuje ešte jedným zaujímavým kanálom zameraným prevažne na cestovanie po svete. Navštevovanie cudzích krajín a prezentovanie ich kultúr či bežného života jednoducho nikdy neomrzí. Nemyslíme tým teraz nejaký otrepaný niekoľkodňový výlet do New Yorku za účelom pochodenia nákupných centier, ale niečo skutočne exotické, ako napríklad Malawi a ďalšie africké, ba aj juhoamerické krajiny. Určite vám odporúčame si pozrieť vyššie priložené video. Momentálne má daný kanál okolo 29 000 odberateľov. 

Sajfa

Matej Cifra je pre Slovákov známa postava, pretože počas posledných rokov sme ho mohli badať najmä v televízii či v rádiu, avšak z prelomu rokov 2015 a 2016 už aj na červenej sociálnej sieti, kde publikum zaujal vlogmi z jeho života či sériou LvL Lama, kde si pozýva zaujímavých hostí z rôznych oblastí, či už kolegyňu z rádia Bubu, Rytmusa, Adelu či Dana Dangla. Sajfa istým spôsobom dokázal pustiť verejnosť do svojho súkromia, čo, ako vidno podľa reakcií, ľudí zaujalo, a preto ho radi sledujú. Jednoznačne odporúčame. Momentálne ma daný kanál okolo  72 000 odberateľov.

Menameselassie

Teraz niečo z branže "klasických slovenských youtuberov". Ďalší Matej, tentoraz Slažanský, točí veci, ktoré človek poľahky nájde aj na ostatných kanáloch, avšak svojím podaním sú istým spôsobom odlišné. Jeho triezvy pohľad na spoločnosť či vážnejšie témy máva veľmi dobre podaný a humor nie je nastavený pre prvé ročníky základnej školy ako inde. Nechýbajú ani technické záležitosti či rôzne zaujímavosti. Daný kanál má momentálne okolo 459 000 odberateľov.

GoGoManTV

Samozrejme, nemôžeme zabudnúť ani na najodoberanejší slovenský kanál pod správou Daniela Štraucha, o ktorom sa už popísalo veľa článkov. My len môžeme zopakovať známe veci, teda že jeho primárnu fanúšikovskú základňu tvoria deti, no okrem nich častokrát aj staršie ročníky či dospelí ľudia, čiže na svoje si príde každý. Okrem vlogov, hier a výziev sú v ponuke aj ďalšie projekty, a preto neuškodí si raz za čas pozrieť, čo nové sa dostalo na svetlo sveta (internetu). Daný kanál má momentálne 1 523 000 odberateľov.

TVOJ OBĽÚBENÝ KANÁL?

5 najlepších slovenských YouTube kanálov, ktoré sa oplatí sledovať pre ich nevšednosť
Zdroj: PixelsTalk.net

Bohužiaľ, okrem spomenutých kanálov vyššie toho u nás už moc nenájdeme, a preto ostáva pokukať niečo zo zahraničia, teda, ak máte vôbec čas. Na záver nám nezostáva nič iné, ako dať vám ešte do pozornosti aj náš YouTube kanál, kde síce netočíme herné série, ale niečo oveľa zaujímavejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia