Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2017, 18:04
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Virtuálna asistentka od Amazonu to trochu doplietla. Namiesto pesničky pustila malému chlapcovi porno

ZAUJÍMAVOSTI AMAZON DIEŤA
Uložiť Uložené

Reakcia rodičov je na nezaplatenie.

Výchova dnešných detí prebieha v mnohých smeroch úplne inak, ako tomu bolo pred niekoľkými rokmi až desaťročiami. Internet bol ešte v plienkach, ten, kto mal dve CD mechaniky, bol najväčší frajer a o tabletoch či iPhonoch sme toho kedysi až tak veľa nevedeli. Živo si pamätám, že mi ako dieťaťu robilo najväčšiu radosť, keď som sa mohol hrať s kotúčovým magnetofónom alebo kazetovým prehrávačom. V súčasnosti mám pocit, že keď chce rodič zaujať pozornosť svojich detí, tak im strčí do rúk do tablet a pustí Spievankovo, prípadne nainštaluje nejakú zaujímavú hru.

To bol tiež prípad rodičov malého chlapca, ktorého naučili používať inak vydarený produkt Echo Dot od Amazonu, ktorý predstavuje virtuálneho domáceho asistenta, schopného vďaka prítomnej umelej inteligencii vyhovieť základným hlasovým pokynom svojho používateľa. Ako sa ukázalo, takýto systém má aj svoje muchy, o čom sa presvedčili aj spomínaní rodičia. Tým sa podarilo na video zachytiť situáciu, kedy ich syn požiadal virtuálnu asistentku o prehratie pesničky, no namiesto toho mu asistentka pustila zvukový záznam z porna. Keď si rodičia uvedomili, čo za bizarná situácia sa v tej chvíli odohráva, stihli zakročiť skôr než by aj ich potomok bol pochopil, čo sa deje. Celú situáciu napokon zobrali s humorom a vedenie Amazonu prisľúbilo, že vlastnosti ich systému zdokonalí.  

Domov
Zdieľať
Diskusia