Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2016, 17:37
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Hrávate na imaginárne bicie? S týmto zariadením získate ich skutočný zvuk

TECH
Uložiť Uložené

Ďalšia perfektná kampaň z Kickstarteru.

Zaujímať sa o moderné a inovatívne technológie v súčasnej dobe je čoraz náročnejšia voľnočasová aktivita. S príchodom Kickstarteru, Indiegogo a ďalších startupových webov určených pre začínajúce spoločnosti s nedostatočným kapitálom sa obrazne povedané roztrhlo vrece s dobrými, ale aj zlými, nezmyselnými a klamlivými technologickými nápadmi. Natrafiť na kampaň, ktorá svoje zariadenie nemá dostatočne premyslené alebo sa jednoducho snaží zákazníkov/podporovateľov podviesť, nie je obtiažne. Každopádne, v tomto prípade to vyzerá na kvalitný gadget spríjemňujúci dlhé chvíle vo vlaku, na zastávke autobusu alebo hocikde, kde máte chuť zahrať si na bicie. 

Freedrum, bicie, ktoré zmestíte aj do vrecka, sú unikátny doplnok 21. storočia pre milovníkov hudby, alebo aspoň istého hudobného nástroja. Portál The Verge označil projekt ako hardvér vhodný pre hudobníkov, ktorí tak budú mať neustálu možnosť precvičovať. Podľa nás sú tieto 4 nenápadne bezdrôtové krabičky určené pre kohokoľvek, kto kedy privoňal k hraniu. Zložitosť ovládania zariadenia je prispôsobená všetkým užívateľom. Obyčajným osadením štyroch boxov k bubeníckym paličkám a teniskám, a následným spárovaním cez Bluetooth, si môžete vychutnať Garageband od Applu, DM1, MoDrum a ďalšie hudobné aplikácie v podstatne živšom prevedení. 

Hrávate na imaginárne bicie? S týmto zariadením získate ich skutočný zvuk
Zdroj: www.kickstarter.com

Momentálne sú vývojári vo fáze, kedy Freedrum bezproblémovo pracuje s Apple smartfónmi/tabletmi. Komunikácia s Androidom je podľa autorov o čosi zložitejšia kvôli zdĺhavej odozve a faktu, že týchto telefónov je nespočetne veľa. So stúpajúcou odozvou sa stávajú virtuálne bicie bezvýznamným kusom omeškaného zdroja zvuku (viac o zlej tvorbe hudby na Androide nájdete tu). Výdrž batérie je pri bežnom používaní jeden týždeň a v prémiovom balení nájdete okrem štyroch senzorov tiež profesionálne bubenícke paličky hudobníka Vica Firtha. Spolu s dopravou na Slovensko vás vyjde základný balíček na 103 €. Zabaviť sa na stanovačke alebo kdesi v prírode s gitarou síce ma svoje čaro, ale čo tak pribaliť k nej výkonný prenosný reproduktor, bicie alebo hocijakú palicu zo stromu s pripevneným Freedrumom a zostaviť dvojčlennú akusticko-ekektrickú kapelu? Alebo si len tak zabubnovať, keď budete mať náladu. Do predaja sa dostanú v auguste 2017. 

Hrávate na imaginárne bicie? S týmto zariadením získate ich skutočný zvuk
Zdroj: www.kickstarter.com
Hrávate na imaginárne bicie? S týmto zariadením získate ich skutočný zvuk
Zdroj: www.kickstarter.com
Anketa:
Oslovil vás projekt Freedrum?
Áno, zvažujem kúpu
Áno
Nie
Áno, zvažujem kúpu
42 %
117 Hlasov
Áno
44 %
122 Hlasov
Nie
13 %
37 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia