Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2016, 1:41
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Odkrútil si premiéru a už je prirovnávaný k Balotellimu. Talentovaný Moise má stále len 16 rokov, ale pred sebou žiarivú budúcnosť

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Moise Kean - vychádzajúca hviezda svetového futbalu.

Záver zápasu 13. kola talianskej Serie A medzi domácim Juventusom Turín a Pescarou sa niesol v pokľudnom duchu. O osude stretnutia bolo za stavu 3:0 prakticky rozhodnuté, a tak sa tréner "Starej dámy" Massimiliano Allegri rozhodol pre krok, ktorý bol pre mnohých možno nečakaný. Na ihrisko v 84. minúte vyslal len 16-ročného Moise Keana. Pre talentovaného útočníka sa tým pádom tento večer stal nezabudnuteľným. Nielenže si odkrútil svoju premiéru v najvyššej talianskej súťaži, ale ešte sa aj stihol zapísať do histórie. Stal sa totiž vôbec prvým hráčom narodeným v tomto miléniu, ktorý zasiahol do hry. Slová o sľubnom začiatku kariéry by teda boli na mieste. Upriamte spolu s nami pozornosť na tohto hráča a dozveďte sa niečo viac o vychádzajúcej hviezde svetového futbalu.

Premiéru si odkrútil v 13. kole proti Pescare, najnovšie si však stihol zahrať už aj v Lige majstrov.

Taliansko a futbal išli odjakživa k sebe. Nemožno sa preto čudovať, že sa im podarilo vychovať radu výnimočných hráčov a na ich trávnikoch sa objavujú stále ďalšie a ďalšie talenty. Mohli ste sa o tom presvedčiť aj vďaka našim článkom o nadaných mladíkoch z AC Milána - Manuela Locatelliho a Gianluigi Donnarummu. Tentoraz však múti vodu hráč Bianconeri Moise Kean. Taliansky útočník s koreňmi z Pobrežia Slonoviny sa už čoskoro môže stať jednou z najväčších hviezd Juventusu Turín. Ak bude pokračovať v podobnom duchu ako doteraz, je aj veľká šanca, že sa mu to podarí. Už v tejto chvíli má nesmierny talent, dobrý fyzický fond, sebaobetovanie a čo je najdôležitejšie, aj odhodlanie vo futbalovom svete niečo dokázať. 

Odporúčané
EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) 19. marca 2024, 11:30

Kean je maximálne presvedčený o svojich vlastných schopnostiach, a tak sa nám núka menšie porovnanie so slávnym Super Mariom, ktorý so sebavedomím taktiež problém nikdy nemal. Mladík sa tiež nechal počuť, že Balotelliho narozdiel od hlúpych vecí, ktoré robí, obdivuje a má rád. Keď sa k tomu pridá aj spoločný agent Mino Raiola zastupujúci oboch hráčov, tak tomuto prirovnaniu sa vyhnúť rozhodne nedá. Bol to práve Raiola, ktorý zohral kľúčovú úlohu v rekordnom 105-miliónovom prestupe Paula Pogbu na Britské ostrovy. Je všeobecne známe, že jeho klienti sa na nízke príjmy sťažovať nemôžu. Práve naopak, svojim hráčom dokáže zvýšiť na trhu cenu a zabezpečiť im tak okrem lukratívneho pôsobiska aj štedrý príjem. Ak Moise Kean potvrdí nádeje, ktoré sa do neho vkladajú aj na ihrisku, čoskoro sa možno dočkáme ďalšieho prestupu za šialenú cenu. Už teraz má o neho záujem množstvo veľkoklubov. Juventus teda bude mať čo robiť, aby si ho udržal.

Stránky futbalových magazínov sú v uplynulých dňoch plné jeho tváre. Niet sa však čomu čudovať, keďže okrem debutu v talianskej súťaži si taktiež pripísal štart v Lige majstrov. Nejednalo sa pritom o len tak hocijakú premiéru. Do konca zápasu medzi Sevillou a Juventusom ostávalo niečo málo cez 6 minút a stav bol nerozhodný po jednom góle na každej strane. Tréner Allegri s nádejou, že tímu dodá potrebný impulz, poslal na trávnik 16-ročného mladíka. Rodák z Vercelli sa tým pádom stal vôbec prvým hráčom narodeným v tomto tisícročí, ktorý si zahral túto milionársku súťaž. Juventus sa prakticky okamžite po jeho príchode dostal do vedenia, pričom ešte stihol pridať aj tretí zásah. Zabezpečil si tak účinkovanie aj v jarnej fáze Ligy majstrov. Či v nej uvidíme čarovať aj Moise Keana, je momentálne vo hviezdach. Jedno je ale isté, o tomto mene budeme ešte počuť.  

Domov
Zdieľať
Diskusia