Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2016, 18:10
Čas čítania 0:00
Marek R.

Je to oficiálne. Paul Pogba sa sťahuje na Old Trafford ako najdrahší hráč histórie!

ŠPORT FUTBAL MANCHESTER UNITED
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Konečne sme sa po týždňoch dočkali oficiálneho potvrdenia.

Škoda, že prestupy nefungujú rovnako ako v prípade Bayernu. Leto 2015, príde správa, že Bayern má záujem o Vidala, prejde pár hodín, prestup potvrdený. Leto 2016, Bayern má záujem o Renata Sanchesa, prejde pár desiatok minút, prestup potvrdený. Leto 2016, Manchester United má záujem o Pogbu, prejde niekoľko týždňov a stále nič, len neustále náznaky zo strany ako tak spoľahlivých športových žurnalistov. No, našťastie, už je tomu koniec!

Slovenské športové médiá už síce písali niekoľkokrát o tom, že Pogba je hráčom červených diablov, no boli to všetko vždy len špekulácie, no dnes je to o inom. Práve dnešok, 7. august, sa totiž zapíše do futbalovej histórie. Už to nie je Bale, ale Paul Pogba sa prestupom z Juventusu do Manchestru United stáva najdrahším hráčom futbalovej histórie! Juventus tak najskôr získal od červených diablov Pogbu zadarmo, aby ho o pár rokov neskôr tomuto klubu vrátili za rekordnú čiastku, ktorá by sa mala vyšplhať až na 110 miliónov eur. 

Prvé správy dnes prišli od Fabrizia Romana, žurnalistu Sky Sports a The Guardianu, ktorý sa v mnohých prípadoch osvedčil ako spoľahlivý zdroj informácií (naposledy napríklad medzi prvými informoval o Higuaínovi) a dalo sa teda čakať, že v nasledujúcich hodinách príde k potvrdeniu aj zo strany klubov. O pol štvrtej nášho času sa k prestupu konečne vyjadrujú aj Sky Sports a hlavne BBC a tieto médiá informujú o tom, ako Juventus dal Pogbovi povolenie na zdravotnú prehliadku u červených diablov. Prestup sa teda v tomto čase stal na 99 percent istým, keďže prejdenie zdravotnej prehliadky je v drvivej väčšine prípadov skôr formalita a muselo by sa vyskytnúť naozaj nečakaná zdravotná komplikácia, ktorá by znemožnila prestup.

Tréner červených diablov, Jose Mourinho, sa vyjadril, že si praje realizáciu tohto prestupu do 14. augusta, teda do času, kedy Manchester United odohrá svoj prvý zápas novej sezóny Premier League proti Bournemouthu a svojho pokladu sa tak dočkal skôr. Mourinhovi však pravdepodobne nebude okamžite k dispozícii, keďže od prehraného finále na európskom šampionáte proti Portugalsku bol na dovolenke a bude sa musieť nielen dostať naspäť do herného rytmu, ale aj aklimatizovať v novom prostredí. 

Je to oficiálne. Paul Pogba sa sťahuje na Old Trafford ako najdrahší hráč histórie!

Presne o 16-tej hodine zavesil oficiálny profil Manchestru United na Facebook jednoduchú fotografiu s nápisom Pogback s informáciou, že Pogba, ako už informovali BBC či Skysports, podstupuje zdravotnú prehliadku. Po Ericovi Baillym, Zlatanovi Ibrahimovicovi a Henrikhovi Mkhitaryanovi sa tak Pogba stal štvrtou Mourinhovou posilou a káder červených diablov tak vyzerá naozaj výborne a budeme zvedaví, či po posledných slabších sezónach konečne naviažu na svoje predtým suverénne výkony. Presná suma prestupu sa zatiaľ ešte nevie, no s určitosťou sa dá povedať, že bude rekordná.

Anketa:
Je Paul Pogba hoden takýchto peňazí?
Áno
Nie
Áno
23 %
397 Hlasov
Nie
77 %
1355 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia