Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2016, 9:39
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Jeho manželke nedovolili načerpať si trochu vody, tak Bapurao za 40 dní vykopal studňu vlastnými rukami

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

Cieľavedomý manžel nedopustil ďalšie ubližovanie.

Oficiálne už viac než polstoročie neexistuje, ale ľudia v Indii sa ním riadia dodnes. Systém kást v Indii pretrváva už dlhé storočia a obsahuje aj hromadu nepochopiteľných pravidiel, ako napríklad fakt, že podľa tradície sa medzi sebou nemôžu zosobášiť príslušníci rozdielnych kást a nemali by spolu dokonca ani jesť. Aj keď moderní Indovia kasty prakticky zavrhli, v mnohých oblastiach Indie neustále funguje a keď sa pred pár mesiacmi v období ohromného sucha manželka mena mužom Bapurao Tajne vydala poprosiť o vodu do vedľajšej dediny, zostala odmietnutá. Studňa, kam si prišla pre vodu, totiž patrila príslušníkom vyššej kasty v porovnaní s tou jej, a tak ju vysmiali, zosmiešnili a poslali preč.

Jeho manželke nedovolili načerpať si trochu vody, tak Bapurao za 40 dní vykopal studňu vlastnými rukami
Zdroj: ANI News

Jej manžel Bapurao Tajne nechápal, ako môžu byť ľudia takí krutí. Keď mu manželka porozprávala o svojom zážitku, ani sekundu neváhal a vybral sa do najbližšieho obchodu, kde si nakúpil zopár najpotrebnejších nástrojov a pustil sa do práce. Zaumienil si, že vlastnoručne vykope studňu, ktorá zabezpečí jeho rodine vodu, ale tento nápad sa v okolí nestretol s pochopením. V dedine vyschli v poslednom čase už tri studne a nikto neveril, že by Bapurao a jeho úsilie mohli niečo zmeniť. Ľudia si z neho uťahovali a nepomohla mu ani vlastná manželka, pretože tá v neho tiež neverila. Bapurao si nemohol dovoliť skončiť v práci, a tak vstával o štyri hodiny skôr a každé ráno kopal svoju studňu až dovtedy, kým nemusel ísť do práce. Večer po návrate domov sa ešte na dve ďalšie hodiny vybral kopať a ako sám povedal, miesto kopania si vybral len čisto na základne inštinktu. Po 40 úmorných dňoch však prišiel zázrak. Bapurao narazil na vodu a jeho vytúžená studňa sa stala realitou. Napriek výsmechu potom pozval aj ostatných dedinčanov, aby si prišli zobrať toľko vody, koľko budú potrebovať a ospravedlňovala sa mu stokrát aj jeho manželka. Dnes mu neustále dedinčania pomáhajú s rozširovaním a zväčšovaním studne, aby ľuďom voda vydržala čo najdlhšie a Bapurao sa len spokojne usmieva. Strávil síce 40 dní kopaním, ktoré ho stálo veľa síl, ale nakoniec to za všetko stálo.  

Domov
Zdieľať
Diskusia