Nová vychytávka z Austrálie.
Už od malička nás rodičia aj učitelia vedú k tomu, aby sme nasledovali svoje sny a tieto slová si Austrálčan Mark Murray zobral k srdcu. Ešte v roku 2009 sa mu podarilo na americkej pôde zabezpečiť patent pre svoj produkt s názvom Hamdog, čo je vlastne hybrid hamburgeru a párku v rohlíku. Do špeciálne vyrábanej žemle treba vložiť hovädzie mäso s dostatkom priestoru na párok uprostred a potom to celé ľahko opiecť či dochutiť zeleninou. Mark sa pritom pokúšal zaujať verejnosť svojím nápadom ešte minulý rok v šou Shark Tank, kde porota hodnotí podnikateľské nápady účastníkov a prípadne do nich rovno zainvestuje, avšak v šou nepochodil. Jeho nápad doslova vysmiali a možno to pomohlo Markovi transformovať nápad Hamdogu na skutočnosť.
Od účasti v Shark Tanku ubehol približne rok a Mark už úspešne predáva svoje výrobky po austrálskych trhoch a jarmokoch. V súčasnosti plánuje rozširovať prevádzky po celej Austrálii prostredníctvom predávania licencie ďalším záujemcom a ako sám hovorí, keď zvládne rozširovanie svojej prevádzky, na rad príde aj experimentovanie s vegetariánskymi či bezgluténovými Hamdogmi. Myslíš si teda, že by zvláštny hybrid zaujal aj slovenských zákazníkov?