Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2016, 8:29
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zabudni na burger a hot-dog, na scénu prichádza Hamdog. Nepochopený hybrid má vlastný patent a čaká ho rozširovanie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nová vychytávka z Austrálie.

Už od malička nás rodičia aj učitelia vedú k tomu, aby sme nasledovali svoje sny a tieto slová si Austrálčan Mark Murray zobral k srdcu. Ešte v roku 2009 sa mu podarilo na americkej pôde zabezpečiť patent pre svoj produkt s názvom Hamdog, čo je vlastne hybrid hamburgeru a párku v rohlíku. Do špeciálne vyrábanej žemle treba vložiť hovädzie mäso s dostatkom priestoru na párok uprostred a potom to celé ľahko opiecť či dochutiť zeleninou. Mark sa pritom pokúšal zaujať verejnosť svojím nápadom ešte minulý rok v šou Shark Tank, kde porota hodnotí podnikateľské nápady účastníkov a prípadne do nich rovno zainvestuje, avšak v šou nepochodil. Jeho nápad doslova vysmiali a možno to pomohlo Markovi transformovať nápad Hamdogu na skutočnosť.

Od účasti v Shark Tanku ubehol približne rok a Mark už úspešne predáva svoje výrobky po austrálskych trhoch a jarmokoch. V súčasnosti plánuje rozširovať prevádzky po celej Austrálii prostredníctvom predávania licencie ďalším záujemcom a ako sám hovorí, keď zvládne rozširovanie svojej prevádzky, na rad príde aj experimentovanie s vegetariánskymi či bezgluténovými Hamdogmi. Myslíš si teda, že by zvláštny hybrid zaujal aj slovenských zákazníkov?

Domov
Zdieľať
Diskusia