Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2016, 10:09
Čas čítania 0:00
johnnybravo

24-ročná Aileen cestuje naprieč celým svetom a vďaka internetovému podnikaniu zarába cez 5-tisíc eur. Nevynechala dokonca ani Oravský hrad!

ZAUJÍMAVOSTI AMAZON CESTOVANIE PODNIKANIE
Uložiť Uložené

Krátko po škole jej to vyšlo.

Z času na čas sa u nás na Refresheri objavia príbehy mladých ľudí, ktorí sa vlastnými podnikateľskými aktivitami na internete stali finančne nezávislými a často začali zarábať desiatky až stovky tisíc eur ročne. V niektorých prípadoch vyznievajú príbehy ako vymyslené klišé a nesplniteľné sny, lenže iba 24-ročná Filipínčanka Aileen Adalid ťa ľahko presvedčí o tom, že nič nie je nemožné. Nie, dnes už nezarába stovky tisíc za jediný mesiac a nesedí si na luxusných jachtách, pretože jej príbeh neprebiehal ako vystrihnutý z rozprávky, no napriek tomu dosiahla cieľ, po ktorom vždy túžila.

 

This way to paradise... ☀ This is my 2nd time in Gili Trawangan and it's quite surreal to be back in this place again! #AileenInIndonesia

Fotka zveřejněná uživatelem Aileen Adalid (@i_am_aileen),

Aileen skončila školu vo filipínskom hlavnom meste Manila ešte keď mala 19 rokov a keďže vyštudovala podnikateľský manažment, chcela svoje získané teoretické poznatky rýchlo pretaviť do praxe a našla si prvé zamestnanie. Priemerné mesačné platy na Filipínach často nedosahujú ani našu minimálnu mzdu a inak to nebolo ani u Aileen. Vôbec nezáležalo na tom, že pracovala pre medzinárodnú banku Deutsche Bank, pretože mesačne dostávala asi len 300 dolárov, v prepočte okolo 270 eur, a poriadne sa narobila.

O voľnom čase nemohla byť v tom období ani reč a keď to Aileen konečne prestalo baviť, okolie jej vnuklo nápad nezostať po celý život len na jednom mieste a v jednej krajine, ale prejsť celý šíri svet a popritom ešte aj pracovať. Od začiatku to znelo zaujímavo a Aileen zisťovala všetko o tom, ako by mohla zarábať na internete a nesedieť celé dni v kancelárii. Najskôr sa jej podarilo čiastočne preraziť v oblasti grafického dizajnu, marketingu a tvorby webových stránok. Našla si stabilného klienta, ktorý jej bol ochotný za prácu platiť viac než dvojnásobok pôvodnej mzdy v Deutsche Bank, čo jej umožnilo trochu sa uvoľniť a vydať sa na prvé potulky svetom. Rovnaká situácia v jej živote trvala až do mája v roku 2014, keď sa s kamarátom pustila do ambiciózneho projektu a aj keď si chvíľu zachovávala marketingovú prácu z domu, onedlho zistila, že to akosi vôbec nebude potrebné. Spoločne so spomínaným kamarátom sa pustili do tvorby vlastného obchodu na Amazone, kde si rovno vytvorili značku s názvom Adalid Gear. V rámci nej začali predávať rôzne doplnky pre zdravý životný štýl a pobyt na čerstvom vzduchu, čo neznie práve najlákavejšie, lenže postupne sa vďaka obchodu sypali peniaze z každej strany a Aileen zostala zaskočená.

 

Hello from Bandung, Indonesia! ✨ #AileenInIndonesia Shot by @camiejuan

Fotka zveřejněná uživatelem Aileen Adalid (@i_am_aileen),

Vďaka získaným finančným prostriedkom na chvíľu opustila svoju filipínsku domovinu a presťahovala sa do ďalekého Belgicka, kde sa starala o obchod a zveľaďovala ho. Okrem toho vyhrabala aj prístup do svojho starého internetového blogu s názvom I Am Aileen, kde ešte v puberte písala tradičné babské príbehy a zážitky. Keďže bola v tom čase neustále na cestách a vychutnávala si čerstvý podnikateľský úspech, na blogu sa s čitateľmi mohla podeliť so zaujímavými fotografiami či momentkami z celého sveta a základňa fanúšikov rástla zo dňa na deň. Dnes blog netvorí hlavnú časť jej príjmu, ale keď na účet pristane zárobok z internetovej aktivity, ktorú vlastne píše pre radosť, zdvihne jej to kútiky úst a nemôže sa neusmievať.

Určite sa už sám seba pýtaš, koľko teda Aileen mesačne zarába, keď si môže dovoliť cestovať po svete a žiť len z toho, čo zarobí prostredníctvom internetu a obchodu. Ako sama vraví, za mesiac sa jej väčšinou podarí zarobiť približne 5-tisíc dolárov, čiže v prepočte takmer 4500 eur a možno sa ti to nemusí zdať ako obrovská čiastka, no na pohodový život bez každodenného stresu to očividne stačí. Aileen dokonca už v súčasnosti vymenila Belgicko za Filipíny, pretože ako sa hovorí, všade dobre, doma najlepšie, ale predsavzala si, že každý mesiac v roku sa aspoň raz vyberie niekam na výlet. Najčastejšie cestuje do milovanej Európy, ale nepohrdne ani Áziou, aj keď tá ju až tak neláka, pretože celkom pozná miestne kultúry a radšej objavuje vzdialenejšie miesta. V 24 rokoch by sme si aj my vedeli predstaviť život bez finančných záväzkov s voľnou cestou do akejkoľvek destinácie a tento príbeh len svedčí o tom, že keď to človek myslí vážne, dá sa dosiahnuť všeličo.

 

I found a piece of paradise in Cesky Krumlov in Czech Republic ✨ #AileenInCzechRepublic

Fotka zveřejněná uživatelem Aileen Adalid (@i_am_aileen),

 

The scenic Preikestolen or Pulpit Rock is a steep cliff in Norway that stands at 604m above Lysefjord. #AileenInNorway

Fotka zveřejněná uživatelem Aileen Adalid (@i_am_aileen),

 

For almost all my life, people dictated my life choices for me: the course that I have to take in university, the kind of job that I should apply to, the life progression that I should follow… It was clear I was leading a life for someone else. I wasn’t living for me — and that scared me to my very core. Yet, there I was, not with an urge to do anything for I was already programmed to be so. However, when I turned 21, I took a long hard look at the people around me who were undeniably unhappy and I saw myself in them… I saw my future: full of regrets and what ifs. It was terrifying. That’s when I knew that it was enough. I knew that it was time to do what I always thought was unthinkable: to WALK AWAY, and to follow MY own dreams, wants, and needs. I had a big dream which has always been put in the backseat for years: traveling the world and working for no one but myself — THIS was what I wanted to accomplish. For sure, I was afraid with just the thought of aspiring for it; but I knew that my fear of a bleak future was far greater than the obstacle before me. I was desperate for change. So I sent in my resignation and pursued my grand ambition. To cut the story short: months later, I made things happen as I built a profitable business and a sustainable travel lifestyle… “I” made it happen — how empowering it was to say that. It has been 3 years now since I made that change and I have never looked back. I am working less yet earning more while I continue to travel the world in a frenzy. I'm happy and more alive than I ever was. I'm really glad for doing what I did because through my travels & my perseverance, I found love, adventure and freedom… but above all, I found myself — and you could too. My story is but just one of the many examples that goes to show how we can do SO much if we embrace our fears, take that leap, and soar into the life we always aspired for. We are truly capable of doing anything we can think of! Now, if you ask me “Where to next?”, that’s an easy question to answer: to anywhere or to anything that breathes life into my very being — and you should too. Life is an adventure or nothing at all! #GLTWheretoNext @AirNZ @girlslovetravel

Fotka zveřejněná uživatelem Aileen Adalid (@i_am_aileen),

 

"Is it safe to travel to Brussels?" I get this message a lot recently... and my answer will always be a resounding "YES". Belgium has become my 2nd home and I've been living here for almost 2 years now. Despite recent unfortunate events, it's still absolutely fine to visit and travel to this country. DON'T cancel your plans — COME. The city will welcome you as it always has in the past. As they say: "Life goes on." Besides, if we change our travel plans and lose our 'wanderlust' every time the terrorists strike, then they would have won through and through... and remember this: we shouldn't let them win. Just stay street smart like you always do when you travel, and it should be fine. The risks are still low. After all, Brussels' beauty is something that you shouldn't miss, so go and book that ticket! ***...Is it your 1st time to visit here? If so, why not consider a Brussels Walking Tour by Global Enterprises? I recently joined one of their tours and it has been amazing! Come read my blog to see why [link in bio]

Fotka zveřejněná uživatelem Aileen Adalid (@i_am_aileen),

Domov
Zdieľať
Diskusia