Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2016, 15:37
Čas čítania 0:00
Marek R.

Historicky prvý americký olympijský transgender športovec účinkuje vo vydarenej reklame od Nike

ŠPORT LGBT+ NIKE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nielen adidas, ale aj Nike podporuje LGBTI komunitu.

Pár dní dozadu prišla spoločnosť Nike s perfektnou reklamou pre práve prebiehajúce olympijské hry s názvom Unlimited You. Na starosť si ju zobral Oscar Isaac, no dva dni dozadu sme sa dočkali akéhosi jej pokračovania s názvom Unlimited Courage.

Nielen adidas, ale aj ich najväčší rival Nike totiž vyjadrujú podporu LGBTI komunite, a preto sa v tomto najnovšom kúsku predstavil v hlavnej úlohe americký športovec Chris Mosier, ktorý je vôbec prvým transgender športovcom v histórii olympijského tímu Spojených štátov amerických. Reklama zachytáva Chrisa pri jeho tréningu, kedy sa ho snažia zastaviť ostatní svojimi rečami a pýtajú sa ho, či má dostatočnú silu silu alebo rýchlosť na to, aby dokázal súťažiť medzi mužmi. Chris sa však nimi nenechá odradiť a hoci si podobné otázky dával aj on sám, nikdy sa nevzdal a práve preto sa aj dostal na olympiádu do Ria. 

Domov
Zdieľať
Diskusia