Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2016, 20:52
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Robotické zariadenie, ktoré ti poskladá tvoje oblečenie a ešte ti z neho odstráni aj nerovnosti. Život sa môže stať jednoduchším

TECH
Uložiť Uložené

Zbav sa aj tých najzákladnejších povinností.

Človek v dnešnej uponáhľanej dobe nemá občas čas ani na tie najzákladnejšie aktivity a keď sa hovorí o žehlení či skladaní oblečenia, mnohým mladým, ale aj starším ľuďom sa zatmie pred očami. Skladanie oblečenia patrí medzi najväčšieho nepriateľa miliónom obyvateľov Zeme, keďže každé tričko si vyžaduje osobitnú starostlivosť pri skladaní a aj keď sa snažíš akokoľvek chceš, vždy na finálnej podobe nájdeš nejaký nedostatok. Jedna firma zo San Francisca ale chápe, že tento problém v poslednej dobe prerástol do nepredstaviteľných rozmerov, a tak vyvinula zariadenie s názvom FoldiMate. Je schopné poskladať tvoje oblečenie v priebehu asi 10 sekúnd, keďže zvládne automaticky rozoznať veľkosti a spôsob, akým by mal byť konkrétny kus oblečenia poskladaný, a ešte dokáže aj v rýchlosti pomocou pary odstrániť akékoľvek pokrčené časti, takže tvoje oblečenie odtiaľ vyjde ako nové.

Na druhej strane, uteráky, spodnú bielizeň a ponožky budeš musieť aj naďalej skladať sám, pretože táto technológia ešte nepostúpila dopredu až v takej miere, že by ťa zbavila všetkých povinností. Ak by si mal o objednanie zariadenia záujem, môžeš tak urobiť už teraz a budúci rok ti spoločnosť hotový produkt doručí. Jediným nedostatkom by mohla byť cena, ktorá sa v závislosti od špecifikácií bude pohybovať od 700 do 850 dolárov, čiže pre bežného Slováka zrejme trošku priveľa.  

Robotické zariadenie, ktoré ti poskladá tvoje oblečenie a ešte ti z neho odstráni aj nerovnosti. Život sa môže stať jednoduchším
Zdroj: FoldiMate
Domov
Zdieľať
Diskusia