Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2016, 17:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš Marek R.

Slovenská reprezentácia má na konte prvú prehru. Nemci úplne rozobrali náš tím a uštedrili mu debakel

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnes sa na to pozeralo naozaj ťažko.

Slováci vstúpili do turnaja výborne a na svojom konte mali po dvoch výhrach šesť bodov, čo ich priebežne radilo na tretiu pozíciu v skupine B. Zverenci trénera Zdena Cígera v úvodnom zápase zdolali Maďarsko jasne 4:1 a v druhom dueli triumfovali nad Francúzmi ešte jednoznačnejšie 5:1. Nemcom patrila v Petrohrade tretia pozícia od konca, ktorú obsadili s jediným bodom. Ten získali ešte v prvom zápase, v ktorom podľahli Francúzsku 2:3 po samostatných nájazdoch. V druhom stretnutí v Rusku nebodovali vôbec, pretože s Fínmi prehrali jednoznačne 1:5.

V zostave pred dnešným zápasom sa udialo aj niekoľko zmien. Do brány sa opäť vrátil Braňo Konrád, ktorý vychytal úvodné víťazstvo proti Maďarsku a kvôli natiahnutým slabinám si dával odpočinok Marko Daňo, ktorého v prvom útoku nahradil Vlado Dravecký a do tretieho útoku sa premiérovo dostal mladý Peter Cehlárik.

Slovenská reprezentácia má na konte prvú prehru. Nemci úplne rozobrali náš tím a uštedrili mu debakel

Ako som už spomínal, premiéru si na Majstrovstvách sveta odbil Peter Cehlárik a hneď prvá tretina mu vyšla. Už pri prvom striedaní tretej formácie, v ktorej sa ocitol, sa okamžite dostal do zakončenia. Obrovskú príležitosť na skórovanie mali chalani aj počas presilovej hry po faule Reimera a hlavne jej druhá časť išla chalanom výborne. Len tomu chýbal gól. Najväčšiu šancu mal Libor Hudáček, ktoré našiel puk, ľahko si ho posunul a pred ním bola už len poloodkrytá bránka. A hoci Libor brankára prekonal, nešťastne trafil len ľavú tyčku. V 9. minúte sa už však skóre zápasu menilo a na naše šťastie sme sa presadili práve my. Peter Cehlárik zažil výbornú premiéru a svojou dravosťou sa postaral o úvodný gól stretnutia. Gól dokonca musel potvrdiť Marek Bartánus, keďže rozhodca si najskôr myslel, že puk v sieti neskončil. Neskôr sa Slovensko muselo aj brániť, dokázali však ubrániť celé dve minúty a do šatní sa išlo s jednogólovým náskokom slovenskej reprezentácie.

Peter Cehlárik si vo svojom prvom zápase na týchto MS pripísal hneď na konto gól

Nemci boli v druhej tretine aktívnejším tímom a zaslúžene prišiel trest. Po krásnej akcii sa pred bránkou dokázal presadiť Patrick Hager a zápas začínal odznova. Chvíľu na to dostali naši chalani možnosť presilovej hry a teda výbornú príležitosť na zabrzdenie Nemcov, ktorí boli v druhej tretine pri chuti. V nej mal opäť najväčšiu príležitosť Libor Hudáček, opäť sa mu však nepodarilo rozvlniť sieť. Nemci sa dokázali ubrániť a opäť mohli zaveliť do útoku. Prišlo vyhrané buly, strela od modrej a nešťastný teč nášho obrancu Jaroša znamenal, že puk sa ocitol za Konrádom a Nemci už vyhrávali 1:2. Aby toho nebolo málo, Nemci dostali možnosť ďalšej presilovej hry, v ktorej sa naša obranná štvorica dopustila obrovskej chyby a náskok súpera bol už dvojgólový. Nemci tak zvládli druhú tretinu na výbornú a zaslúžene otočili zápas vo svoj prospech.

Slovenská reprezentácia má na konte prvú prehru. Nemci úplne rozobrali náš tím a uštedrili mu debakel

Slovensko tak muselo do záverečnej tretiny vstúpiť aktívne, čo sa aj podarilo, prišla aj presilová hra, veľká šanca Draveckého, no od jej nepremenenia sa to opäť začínalo rúcať. Macek sa totiž poľahky dostal cez našu obranu do zakončenia a zvýšil už na 1:4, čo pri pohľade na výkon Slovenska sa už javilo ako nemožné na otočenie. A to sa aj potvrdilo. Obrana Slovenska bola dnes naozaj mizerná a Nemci nemali problém skórovať už po piatykrát v zápase, a to ešte mali niekoľko minút na ďalší gól. Kahun tak zvyšoval už na hrozivých 1:5 a debakel bol na svete. Týmto výsledkom sa napokon zápas aj skončil a bude zaujímavé sledovať, ako zvládnu chalani dôležitý zápas proti Bielorusku a, samozrejme, zápasy proti kvalitnejším súperom.

Gogula dáva gól, ktorý posiela Nemecko do vedenia

Macek a 1:4 pre Nemecko. Po tomto góle nahradil Hudáček v bráne Konráda

Anketa:
Dokážu sa chalani vzchopiť a postúpiť do štvrťfinále?
Áno
Nie
Áno
52 %
391 Hlasov
Nie
48 %
356 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia